Schrijfcafé 'Shut up and write' doorbreekt het zwijgen in filmtheater

ZUTPHEN - Op zaterdag 10 maart organiseert Shut up and write Zutphen in samenwerking met Luxor Filmtheater een voordrachtmiddag in de filmzaal. Van 14.00 tot 17.00 uur treden vijftien schrijvers en dichters op met eigen werk rond het boekenweekthema 'natuur'. De deelnemers komen uit Zutphen en Deventer.

Shut up and write is een schrijverscafé dat ruimte biedt aan schrijvers die graag in stilte werken, maar die stilte in hun dagelijks bestaan niet zo snel vinden. Maandelijks zijn er in Deventer (vierde donderdag) en Zutphen (tweede maandag) bijeenkomsten in, respectievelijk, café Coffee Together en het keldercafé van het Luxor. De schrijvers werken eerst een uur in stilte aan hun verhalen en gedichten en bespreken het daarna met elkaar. De schrijvers variëren in leeftijd van rond de 20 tot 65+ en zijn afkomstig uit alle gelederen van de samenleving. Er wordt gewerkt aan romans en dichtbundels, maar ook aan persoonlijke verhalen of columns.

De toegang is gratis, vol is vol (er zijn tachtig plaatsen). Het programma is opgedeeld in drie blokken van vijf schrijvers met steeds een pauze tussendoor. In de twee pauzes kan in- en uitgelopen worden, gedurende de voordrachtblokken blijft de deur dicht. Vanaf 13.30 uur kan het publiek naar binnen, om 14 uur begint het programma.