Kliederkerk over Pasen

ZUTPHEN - Op 11 maart vindt in de Wijngaard, Wilhelminalaan 3, om 14.00 uur een nieuwe editie van Kliederkerk plaats. Kliederkerk is een nieuwe vorm van vieren waarbij kinderen en hun ouders op verschillende manieren op laagdrempelige wijze kennis maken met een Bijbelverhaal of thema. Dit keer over Pasen.

Van Palmzondag tot Paaszondag en alles wat ertussen ligt. Voor elke leeftijd is er wel iets te doen. Zo wordt samen een paaskaars versierd en is er voor de oudere kinderen een heuse escaperoom. Om 13.30 uur staat de koffie en thee klaar, de bijeenkomst wordt afgesloten met een korte viering en een heerlijke high tea. Toegang is gratis, maar in verband met het eten is aanmelden per mail gewenst.


kliederkerkzutphen@gmail.com


Open dag bij 50|50 Workcenter

ZUTPHEN - Van 12 t/m 17 maart is het de landelijke Week van Zorg en Welzijn. Ook het Leger des Heils W&G Overijssel zet haar deuren open voor het publiek. Het 50|50 Workcenter in Zutphen organiseert een open dag op donderdag 15 maart van 14.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom voor een rondleiding onder het genot van een hapje en een drankje. Vanuit het 50|50 Workcenter is er ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de woonlocatie De Polbeek. Deze woonlocatie is onderdeel van de beschermde woonvorm Huis en Haard in Eefde. Het adres van het 50|50 Workcenter is Gelderhorst 24 en het adres van woonlocatie De Polbeek is Dorenborchstraat 1 in Zutphen.


Nieuwe hoofdtrainer Be Quick

ZUTPHEN - De Finse oud-profvoetballer Marco Parnela van onder meer Go Ahead Eagles en FC Zwolle is met ingang van komend seizoen 2018-2019 de hoofdtrainer van de zondagselectie. Hij volgt de naar Oeken vertrekkende Stefan Jansen op. Marco is momenteel nog trainer van FC RDC uit Deventer. Daarnaast is het contract van trainer Björn Rutten verlengd, hij zal nog een jaar verbonden blijven aan Be Quick als trainer van de zaterdagselectie.


Vrouw in Beeld: Camille Claudel 1915

ZUTPHEN - Vrouw in Beeld vertoont maandagavond 5 maart om 20.00 uur de film Camille Claudel.1915, over drie beslissende dagen uit het leven van deze vrijgevochten Franse beeldhouwster. Zij werd door haar familie in een psychiatrische inrichting gestopt wegens haar vermeende obsessie achtervolgd te worden door afgunstige personen en haar minnaar, de wereldberoemde beeldhouwer Auguste Rodin. Juliette Binoche tekent voor een verpletterende hoofdrol in dit sublieme portret van een getormenteerde ziel. Reserveren via de website.


www.luxorzutphen.nl


Aandacht voor spierziekten tijdens voorstelling

ZUTPHEN - Op zaterdag 10 maart presenteert het Scapino Ballet, Scala in Theater De Hanzehof te Zutphen. Scala is een theatrale dans op hoog niveau en het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl waarmee Scapinodansers vele harten wisten te veroveren. Tijdens de bijzondere voorstelling Scala wordt er aandacht gevraagd voor spierziekten en het Prinses Beatrix Spierfonds.

De voorstelling van Scala staat dan ook in het teken van "Free To Move". Free To Move is de ultieme vrijheid van bewegen, de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Dit is een initiatief waarmee het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival de bezoeker bewust wil maken, dat vrijheid van bewegen niet vanzelfsprekend is. Na afloop van de voorstelling vragen collectanten van het fonds het publiek een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Scapino heeft de missie van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival omarmd en zal dit in alle voorstellingen in Nederland verder uitdragen.


Stadswandeling Joods Zutphen

ZUTPHEN - Op vrijdag 9, vrijdag 16, zondag 18 en zondag 25 maart om 13.30 uur kan men weer deelnemen aan de 'Stadswandeling Joods Zutphen', een stadswandeling langs sporen van Joods leven in Zutphen. Onder leiding van een gids wordt er een route gelopen door Nieuwstad- en Barlhezekwartier in Zutphen. Aan de hand van gebouwen, woonhuizen en winkelpanden wordt de geschiedenis van de Joodse inwoners van Zutphen verteld van de achttiende eeuw tot heden. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd t.b.v. de restauratie van de Joodse Begraafplaats, Zutphen. Vertrek- en eindpunt: Synagoge, Dieserstraat 11 in Zutphen. Opgave wandeling: 06-17 272 159 of: wandeling@mendelson.nl


www.joodszutphen.nl