SP-lijsttrekker Mathijs ten Broeke:Er moet zo snel mogelijk een recreatiebad in Zutphen komen.
SP-lijsttrekker Mathijs ten Broeke:Er moet zo snel mogelijk een recreatiebad in Zutphen komen." Foto: PR Foto:

SP vindt uitbouw recreatiebad haalbaar en betaalbaar

ZUTPHEN - De komst van een recreatiebad in Zutphen kost 3,2 miljoen euro. Omgerekend zo'n € 235.000,- per jaar. Dat blijkt uit een memo dat het gemeentebestuur van Zutphen naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De SP noemt de komst van een recreatiebad 'haalbaar en betaalbaar'. SP-lijsttrekker Ten Broeke: "Er moet zo snel mogelijk een recreatiebad in Zutphen komen."

Toen het Graaf Ottobad plat ging, besloten de bestuurders van Zutphen om geen nieuw recreatiebad te bouwen maar een vierkant wedstrijdbad. De SP was er al die tijd op tegen dat er alleen een wedstrijdbad zou komen in plaats van een zwembad voor iedereen, maar daar was geen meerderheid voor in de gemeenteraad. Nu is er, op voorstel van de SP, onderzoek gedaan naar de kosten. Mathijs ten Broeke: "Uitbreiding van het zwembad kost 3,2 miljoen euro en leidt tot een toename van de jaarlijkse kosten met circa 235.000 euro, inclusief kapitaallasten. Dat kunnen we betalen door te bezuinigen op Economische Promotie. Wij willen liever een leuk zwembad voor iedereen in Zutphen, dan tonnen uitgeven aan citymarketing."


Donut Economie in Zutphen

ZUTPHEN - Wil jij ook in een omgeving wonen waar de natuur een stem heeft? Waar een schone en eerlijke manier van wonen, werken en produceren heel gewoon is? Kom dan op donderdagavond 8 maart tussen 19.30 en 22.30 uur (zaal open vanaf 19.15 uur) naar 't Pakhuys aan de Berkelkade. In samenwerking met VPRO toont Stadspartij Zutphen-Warnsveld de Tegenlicht-documentaire over de Donut Economie; een nieuw model dat door de econome Kate Raworth is ontwikkeld.

In dit model staat de vraag centraal hoe je economische groei kunt bewerkstelligen en tegelijkertijd de mens en de planeet centraal kunt stellen. Geen stijgende pieken en lijnen, maar een model dat nog het meest lijkt op een donut. Maar hoe kan het model worden vertaald naar Zutphen? Daarover gaan ecoloog Dolf Logemann, Jan-Willem ten Wolde van Cambio (nieuwe beheerder van de Kaardebol), Michiel Westhoff van afvalverwerker Circulus Berkel en Stadspartij-fractievoorzitter Dorien Bogerd graag met de aanwezigen in gesprek tijdens het tweede deel van de avond. Praat ook mee, er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. De entree is gratis, reserveren via Eventbrite op Facebook of per mail of telefoon.


MeetUpZW@outlook.nl

06 - 55347006