Luuk en Gerrit Nikkels staan te popelen om aan de slag te gaan. Foto: Liesbeth Spaansen
Luuk en Gerrit Nikkels staan te popelen om aan de slag te gaan. Foto: Liesbeth Spaansen Foto:

Restaurant De Pauw is na een proeverij voor het publiek geopend

WARNSVELD – De week voorafgaande aan de opening van Restaurant De Pauw werden na een intensieve verbouwing van tien maanden de puntjes op de i gezet. Gerrit Nikkels en zijn neef Luuk zijn elke dag van vroeg tot laat in het pand te vinden. Donderdagavond 1 maart wordt voor een select gezelschap voor het eerst gekookt in de nieuwe keuken. Na deze feestelijke proeverij is vanaf vrijdag 2 maart het restaurant voor het publiek geopend.

Door Liesbeth Spaansen

Met een glimlach loopt Gerrit Nikkels door het restaurant waar vele werklieden hun best doen om alles klaar te krijgen voor de opening. "De mannen van de firma Mint hebben hard gewerkt ," zegt de vrouw van Gerrit, Esseline Reina. "Zij hebben alles verzorgd, het hele interieur." Ook Installatiebedrijf Eefting en Bouwbedrijf Geers hebben veel werk verricht.

De Pauw heeft een metamorfose doorgemaakt sinds de brand in april 2017. Een bewogen jaar voor Gerrit Nikkels. "Het gaat je niet in de koude kleren zitten, nachtmerries houd je ervan over. En maar denken: 'zal ik het wel opbouwen, of zal ik het niet doen', maar de liefde voor het vak, ik heb een zwak voor de horeca, gaf de doorslag. Ik heb nu een jonge ondernemer erbij, we hebben samen onze schouders eronder gezet. Het is ook erg jammer als ik na 47 jaar zo zou moeten afsluiten. Mijn streven was om de vijftig jaar even vol te maken en dat wil ik nog graag. Ik rijd trots langs De Roskam in Gorssel en De Nieuwe Aanleg in Almen die ik beide vijf jaar heb gehad, De Sluis in Eefde heb ik zeventien jaar gehad nu De Pauw. Het zijn toch allemaal pandjes die we mooi opgeknapt en mooi achtergelaten hebben. Ik ben ooit als zestienjarige jongen begonnen met een IJscokarretje in Gorssel en Eefde."
Gerrit heeft afgesproken nog drie jaar in het bedrijf mee te werken. "Ik wilde weer wat moois neerzetten. De ideeën over de inrichting komen van mij. Ik kan door een pand lopen en dan weet ik al hoe ik het hebben wil."

Luuk, Gerrit en Esseline zijn tevreden over het resultaat. De entree is verplaatst, nieuwe toiletten gerealiseerd en de grote zaal is korter en breder geworden met aan de achterzijde grote ramen waardoor de gasten een prachtig uitzicht op de grote tuin hebben. In de zomer is het goed toeven op het terras, met een luifel over de hele breedte van het pand. Het centrum is de nieuwe keuken die zichtbaar is voor de gasten. "Het hart van de zaak."

De proeverij is donderdag 1 maart. "Alle mensen die een partij hebben geboekt zijn uitgenodigd. Zij hebben vertrouwen in ons gehad door toch al een reservering te plaatsen. Daarnaast komen er mensen die hebben meegedaan aan de Facebookactie. We krijgen 60 mensen te eten." Gerrit vond dit een leuk idee. "Vorige keer heb ik een opening gehad met 700 gasten en na drie weken hadden we de brand. Ik wilde het nu anders doen. We hebben alleen maar leuke reacties gehad."

Gerrit Nikkels neemt de verantwoordelijkheid voor de partijen in de grote zaal, De Berkel, op zich. Deze zaal heeft een eigen ingang en bar. Esseline helpt hem daarbij. "De Gildezaal is een kleinere zaal, apart van ons restaurant," vult Luuk aan. "Heel geschikt voor gezelschappen tot ongeveer dertig personen, maar ook vergaderingen en recepties. Een partij in het restaurant kan wel, maar alleen op de dinsdagen."

Luuk Nikkels is gastheer van het restaurant. "Ik was bedrijfsleider in een horecagelegenheid in Apeldoorn en het was een uitdaging om als mede-eigenaar in Warnsveld aan de slag te gaan. Ooit wilde ik wel voor mezelf beginnen, maar deze kans kwam nu langs. Zo'n verschrikkelijk mooi pand, daar heb ik geen spijt van. Ik ben hier mede-eigenaar en gastheer en regel personeelszaken. We hebben een leuk jong team staan met een aantal dames in de bediening en chef-kok Jarno Hissink (24) en kok Vincent Potjewijd (32) in de keuken."

De koks presenteren nieuwe menukaarten. "Zij hebben gerechten gekozen die passen bij de uitstraling van het nieuwe Restaurant De Pauw. Voor ieder wat wils een lunchkaart en een dinerkaart, met vleesgerechten zoals spareribs, saté, ossenhaas en bavette steak en visgerechten. Het vlees en vis, maar ook brood komt van lokale ondernemers. Zo kunnen we elkaar een beetje helpen."
De Pauw is zes dagen per week open. "Maandags is in de regio veel gesloten, daarom gaan wij deze dag open en sluiten dinsdags, met uitzonderingen van partijen. Mensen kunnen tot 21.30 uur binnenkomen om te eten, dan is de keuken nog open."


Restaurant De Pauw
Rijksstraatweg 11
Warnsveld

www.depauwwarnsveld.nl