Exposities Leeuwenhuisje

ZUTPHEN - Van 6 tot en met 11 maart houdt beeldend kunstenaar Marianne Plug een creatieve week in het Leeuwenhuisje, Rijkenhage 1. Te zien is de expositie 'daily drawings'. Deze geestige expositie is het resultaat van een persoonlijk project, waarbij Plug meer dan een jaar lang iedere dag een klein tekeningetje maakte. Daily drawings is een greep uit wat dat opleverde, inclusief misbaksels en experimenten. Entree voor de expositie is gratis. Voor informatie en aanmelden, zie de website.

Deze week, tot en met 4 maart, is de duo-expositie 'Haas en Raaf, praten wat' van Karolien Blankers uit Zutphen en Jojanneke Dekens uit Deventer nog te zien. Jojanneke en Karolien zijn beiden beeldend kunstenaar en kennen elkaar van de BIK-opleiding (Beroepskunstenaars In de Klas) die ze enkele jaren geleden volgden in Amsterdam. Bijzonder is dat de kunstenaars op en in elkaars werk hebben gewerkt, waardoor een organisch geheel is ontstaan. Er is uiteindelijk een installatie geworden van verschillende technieken, met onder andere de blinddrukken van Jojanneke en de linoleumafdrukken van Karolien. Het leeuwenhuis is geopend van van 11.00 tot 17.00 uur.


marianneplug.wordpress.com


Portugese sferen

EPSE - Het volgende koffieconcert in Epse is zondag 4 maart van 11.30 tot 12.30 uur met het ensemble Flor d'Luna in de Kerk, Lochemseweg 36, Epse. Zij zullen het publiek met Fado muziek in Portugese sferen brengen. Flor d'Luna heeft slechts een bekend Fado lied 'Barco Negro' op hun programma staan, de andere nummers zijn alle gecomponeerd door gitarist Marcel Verheugd. De liederen worden vol passie gezongen door Carla Koehorst . De veelzijdige celliste Manuela Verbeek uit Deventer completeert het trio. Entree inclusief koffie 7,50 euro.


www.koffieconcertenepse.nl

www.flordeluna.nl


Monda Muziko in het Bornhof

ZUTPHEN - Monda Muziko is een enthousiast veelzijdig koor. Ze zingen muziek uit verschillende landen, van een Lets slaapliedje tot een volkslied uit Mozambique. Daarnaast hebben zij ook klassiek en licht repertoire. Op zondag 4 maart geven zij een optreden in het Buurtcentrum van het Bornhof aan de Hobbemakade 246 in Zutphen, aanvang 10.30 uur. De entree bedraagt 2,50 euro p.p. inclusief een kop koffie en een sapje in de pauze.