De scholieren kunnen plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur. Foto: PR
De scholieren kunnen plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur. Foto: PR Foto:

Leerlingen Aventus bewust maken van gevaren alcohol- en drugsgebruik

ZUTPHEN - Op 6 maart tussen 09.00 en 17.00 uur is het campagneteam van 'Rijden Zonder Invloed' in Zutphen aanwezig om studenten van Aventus bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. De scholieren kunnen plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.

De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Het campagneteam organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat men zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.


www.rijdenzonderinvloed.nl


Boomfeestdag Zonnepark Noordveen

ZUTPHEN - Woensdag 14 maart vindt voor de 62ste keer de Nationale Boomfeestdag plaats. In Zutphen vindt de dag, georganiseerd door De Bomenstichting en het IVN de Boomfeestdag, plaats op het Zonnepark Noordveen. Hier planten kinderen van de Praktijkschool, de JF Kennedyschool en de Jan Ligthartschool een bosplantsoen bestaande uit 350 struiken zoals Meidoorn en Gelderse roos. Doel van de actie is om kinderen meer te betrekken bij de natuur in hun leefomgeving. Wethouder Coby Pennings plaatst rond 9.15 uur de herinneringspaal met tijdscapsule, waarna de kinderen zelf aan de slag gaan met planten. Aansluitend worden de leerlingen door de projectleider van het Zonnepark rondgeleid langs de zonnepanelen. De afsluiting is met warme chocolademelk en het in ontvangst nemen van een aandenken.


Walburger Café van start

ZUTPHEN/WARNSVELD - Heb jij een wens, idee of initiatief voor een duurzamer Zutphen en Warnsveld? En zou je dat samen met je buurt- of stadgenoten willen oppakken? Kom dan naar het Walburger Café op 7 maart van 19.30 tot 21.30 uur bij de Kaardebol, Harenbergweg 1 in Zutphen.

De Walburgers is een beweging van betrokken inwoners voor een duurzaam Zutphen en Warnsveld. De initiatiefnemers organiseerden in het najaar vier avonden om zorgen, wensen en kansen van mede inwoners in kaart te brengen. Tijdens dit eerste Walburger Café presenteren zij de oogst en start de uitwerking van enkele kansen.

Het gaat bijvoorbeeld over het energieneutraal maken van huizen, het afkoppelen van hemelwater, het realiseren van 'bij vriendelijk' groen, een stadspark, een voedselbos of deelsystemen om spullen beter te hergebruiken.

Aanmelden kan via e-mail.


contact@walburgers.nl