Open dag Huis ter Weegen en Huis Welgelegen

WARNSVELD - Op zaterdag 17 maart van 14.00 tot 17.00 uur zetten de kleinschalige woonzorglocaties Huis ter Weegen en Huis Welgelegen, onderdeel van Domus Magnus, de deuren open tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Tijdens deze middag iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen op deze unieke locaties en gebruikte te maken van een rondleiding.

Op alle locaties van Domus Magnus zijn er prachtige woonzorgappartementen gerealiseerd. Met een professioneel team van verpleegkundigen en verzorgenden biedt de woonzorgorganisatie gespecialiseerde, menselijke zorg. Afgestemd op de persoonlijke wensen en behoeften van de bewoners. Ook acht andere woonzorglocaties van Domus Magnus openen op zaterdag 17 maart 2018 de deuren.


www.domusmagnus.com/zorgenwelzijn


Lezing over het belang van het landelijke gebied voor vogels

WARNSVELD - Donderdag 15 maart vanaf 20.00 uur houdt de Stichting Waardevol Warnsveld een informatieavond voor haar donateurs en belangstellenden, waarin Michel Klemann van de Vogelwerkgroep Zutphen e.o. een lezing houdt over 'Het belang van het landelijk gebied voor vogels rondom Zutphen'.

Hij zal ingaan op de ontwikkeling van het landelijk gebied rond Zutphen en de vogelstand. Kleinschalige inrichting heeft geleid tot verrijking van de natuur en landschap. Grootschaligheid, door het verdwijnen van heggen en houtwallen, heeft geleid tot nivellering van het landschap en vaak minder kritische vogels. De gemeente Zutphen is momenteel bezig met het maken van een zogenaamd omgevingsplan voor het landelijk gebied. Alle aspecten die gaan over de fysieke leefomgeving worden daarin samengevoegd.

De avond wordt gehouden in het Nutsgebouw , Breegraven 1. Voorafgaand wordt men geïnformeerd over de werkzaamheden van de Stichting Waardevol Warnsveld. In de pauze is gratis koffie of thee te verkrijgen. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Iedereen is welkom.