Foto: PR
Foto: PR Foto:

Succesvolle verhuizing Voedselbank

ZUTPHEN - Eindelijk was het dan zo ver, zaterdag 24 februari was de grote verhuisdag van de Voedselbank Zutphen. Van de het oude pand aan Groenmarkt naar het nieuwe en grotere pand aan de Hermesweg op industrieterrein De Mars. Komende week wordt er door de vrijwilligers van de Voedselbank nog hard gewerkt zodat het nieuwe onderkomen volledig ingericht is en er op vrijdag 9 maart de eerste voedselpakketten kunnen worden meegegeven.

Na een maandenlange voorbereiding en planning, waarbij ook de Zutphense Uitdaging betrokken was, volgde vorige week de uiteindelijke verhuizing. Een groep vrijwilligers van de Voedselbank heeft de oude ruimte zoveel mogelijk ontmanteld en de grote stellingen naar de Hermesweg gebracht en weer opgebouwd. In deze enorme ruimte van de nieuwe Voedselbank zijn ook enkele grote port-au-cabins geplaatst die dankzij bemiddeling van de Zutphense Uitdaging en Jos Addink door de Schilder^sCOOL belangeloos zijn geschilderd.

Vrijdagmiddag 23 februari, na de laatste voedseluitdeling, werd alles aan de Groenmarkt handzaam en verhuisklaar gemaakt voor de verhuizing.
Een groep van 25 vrijwilligers van zowel de Voedselbank als de Zutphense Uitdaging en de Vrijwilligerscentrale stonden om 9.00 klaar om een snelle en succesvolle verhuizing mogelijk te maken: één groep inladen op de Groenmarkt en een tweede groep uitladen en inrichten op de Hermesweg.

De Matchgroep van de Zutphense Uitdaging heeft voor deze verhuizing Transportbedrijf Addink bereid gevonden een trailer ter beschikking te stellen en de voedselbank zelf had al een grote verhuiswagen van verhuisbedrijf Lammers geregeld om het transport te verzorgen. Beide bedrijven leverden ook een chauffeur die met handzame tips een goede belading van de vrachtwagens mogelijk maakte. Om 14.00 uur was alles overgebracht naar het nieuwe pand.