Zutphenaar en acteur Thijs de Wit werkte drie maanden aan Zutphens eerste verkiezingsfilm. Foto: PR
Zutphenaar en acteur Thijs de Wit werkte drie maanden aan Zutphens eerste verkiezingsfilm. Foto: PR Foto:

Zutphense verkiezingsfilm in première

ZUTPHEN - Zutphen krijgt een eigen verkiezingsfilm waarin de standpunten van alle politieke partijen aan bod komen. In de film kunnen alle fractievoorzitters hun eigen zegje kunnen doen. De film is gemaakt door Zutphenaar en ondernemer Thijs de Wit.

"Het wordt geen politieke film waarin de makers de politieke partijen het vuur aan de schenen leggen", vertelt Thijs de Wit, zelf acteur van beroep en eigenaar van een theaterschool. "Wij leggen de fractievoorzitters dezelfde kwesties voor en zij mogen aangeven op welke wijze hun partij deze denkt te gaan oplossen. De kijker kan zelf bepalen welke oplossingen hem of haar het meest aanspreken".
De eerste Zutphense verkiezingsfilm gaat zaterdagmiddag exclusief voor de politieke partijen bij het Luxor Theater in première. Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht. Vanaf zondag staat er een korte versie van 7 minuten en een langere van 30 minuten op YouTube met als titel 'belofte maakt schuld, GR Zutphen 2018'. De film is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Zutphen. Deze laatste partij is vooraf akkoord gegaan met de volstrekte neutraliteit die de maker heeft bedongen.