Jos Harmsen (l) doet zijn Lochemse hoveniersbedrijf over aan Marcel Blom en Robert Wijnhoven van Luijendijk Hoveniers uit Warnsveld. Foto: Luuk Stam
Jos Harmsen (l) doet zijn Lochemse hoveniersbedrijf over aan Marcel Blom en Robert Wijnhoven van Luijendijk Hoveniers uit Warnsveld. Foto: Luuk Stam

Luijendijk Hoveniers neemt Lochems hoveniersbedrijf over

WARNSVELD – De bedrijfsbussen van Luijendijk Hoveniers uit Warnsveld zullen vanaf nu ook steeds vaker te zien zijn in de omgeving van Lochem. Het hoveniersbedrijf met de thuisbasis aan de Oude Borculoseweg heeft met ingang van dit jaar het bedrijf van de 66-jarige Jos Harmsen overgenomen. Harmsen blijft zelf enkele dagen in de week actief binnen het hoveniersbedrijf. Ook zijn personeel gaat mee over.

Door Luuk Stam

Na 35 jaar heeft Harmsen besloten om het wat rustiger aan te gaan doen. Omdat in de eigen gelederen een overnamekandidaat ontbrak, ging hij op zoek naar een collega-hoveniersbedrijf om zijn klanten te kunnen blijven voorzien. "Ik heb in de buurt gezocht naar een bedrijf met dezelfde optiek", verklaart Harmsen.

'We vinden eerlijkheid en afspraken nakomen belangrijk'

"Die heb ik met Luijendijk gevonden. Waar ik kan en de expertise heb, zal ik zelf blijven meehelpen."

In Warnsveld zijn ze blij met de overname. "Qua instelling en gedachtegang zitten we op één lijn", vertelt Robert Wijnhoven. "We hebben allebei een no-nonsense mentaliteit en we vinden eerlijkheid en afspraken nakomen heel belangrijk. Daarnaast heeft Jos in al die jaren een grote klantenkring opgebouwd die wij graag overnemen. Het is een mooie aanvulling op onze huidige klantenbestand in de regio Lochem."

Harmsen startte zijn bedrijf 35 jaar geleden zelf op. "Ik heb altijd al groene vingers gehad", vertelt hij. "Bezig zijn met groen en buiten zijn, dat vind ik heerlijk." Harmsen is een voorstander van veel groen in de tuin waarbij een goede verhouding tussen beplanting en andere materialen heel belangrijk is. Alles gaat in overleg met de klant. Bij Luijendijk denken ze er net zo over. "Klanten weten dat ook en zoeken ons daarom op", vertelt Marcel Blom.

Blom en Wijnhoven namen het Warnsveldse bedrijf in 2015 over van Jaap Luijendijk. Het bedrijf heeft momenteel twintig vaste werknemers. De thuisbasis aan de Oude Borculoseweg gaat het bedrijf wellicht eind dit jaar verlaten. Er zijn vergaande plannen voor een verhuizing naar een nieuwe locatie aan de Vordenseweg, ter hoogte van de Dennendijk. "Dat zou heel mooi zijn", vindt Blom. "Door gestage groei is ons huidige terrein te klein geworden. We hebben gezocht naar een geschikte locatie in de directe omgeving. Dat je aan de Vordenseweg dan op een zichtlocatie komt te zitten, is ook nog eens mooi meegenomen."


Schaken in 't Warnshuus

WARNSVELD - Vanaf april kan iedereen die van schaken houdt op de woensdagavond terecht in 't Warnshuus in Warnsveld. Vanaf 4 april kan er elke woensdagavond vanaf 19.00 uur worden geschaakt tegen een kleine vergoeding. De nadruk ligt op het recreatief schaken op elk niveau. Er wordt gezorgd voor het materiaal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail of telefoon.


marcelwermers@yahoo.com

0575 - 520382 (na 19.00 uur)


Lezing Burgers Zoo bij vrouwen- vereniging Triangel Warnsveld

WARNSVELD - Donderdag 8 maart om 14.00 uur komt mevrouw Nieuwstadt v. Hooff bij Christelijke Vrouwenvereniging Triangel Warnsveld met een lezing over Burgers Zoo. Zij is de zus van Antoon van Hooff, voormalig directeur van de dierentuin. De lezing geeft de aanwezigen een kijkje achter het reilen en zeilen van dit familiebedrijf. Dames die eens een kijkje willen nemen bij de vereniging zijn van harte welkom in de Triangel te Leesten.