SP presenteert plan voor bouw
driehonderd betaalbare woningen

ZUTPHEN - De SP presenteert vandaag een plan om de komende jaren ten minste 300 betaalbare woningen te bouwen in De Hoven.

"Dat willen wij om diverse redenen," zegt SP-lijsttrekker Mathijs ten Broeke, "Om het verenigingsleven en het voorzieningenniveau in De Hoven op peil te houden, om armoede te bestrijden en koopkracht te laten stijgen en dat iedereen die graag in Zutphen zou willen wonen, ook echt in Zutphen kan komen wonen."

Als het voor de bouw van sociale huurwoningen nodig is, wil de SP dat de gemeente Zutphen breekt met de provinciale afspraken die de krapte op de woningmarkt bewust in stand houden: de zogenoemde 'woningcontingentering'.


Wat zit er achter de motivatie om politiek actief te zijn?

ZUTPHEN - De protestantse gemeenten van Zutphen en Warnsveld-Leesten houden 28 februari 20.00 uur een avond in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in De Wijngaard, Wilhelminalaan 3 in Zutphen.

Zij willen die avond aandacht besteden aan de motivatie, de drive, de inspiratie om lokaal politiek actief te zijn en vervolgens de aanwezigen de gelegenheid bieden om met kandidaten in gesprek te gaan.

De volgende partijen hebben toegezegd: SP, D66, PvdA, Bewust ZW, CDA, Stadspartij, Burgerbelang ZW, Groen Links. Zaal open vanaf 19.30. Met deze avond willen vanuit de Protestantse Kerken het gesprek stimuleren over de achterliggende overtuigingen en zo aandacht vragen voor wat mensen drijft om zoveel tijd en energie in dit werk te steken.


Optreden band 'Together' in Het Bornhof in Zutphen

ZUTPHEN - Op dinsdagmiddag 27 februari komt de band 'Together' van 14.00 uur tot 15.45 uur optreden in Het Bornhof in Zutphen. De zangeres Joann wordt begeleid door Hans op de basgitaar en Harry op het keyboard.

De band treedt regelmatig op in zorgcentra. Het repertoire van de band hebben ze aan de oudere doelgroep aangepast. Vooral muziek en liedjes in de Nederlandse taal. Iedereen is van harte welkom. Entree 3 euro, inclusief koffie/thee en een drankje in de pauze. Informatie via medewerkers van Activiteiten en Welzijn Sutfene.


06 - 53 67 53 98