Achtkastelenloop Hanzesport

VORDEN - Op 4 maart organiseert de atletiekvereniging Hanzesport voor de 31ste keer de Achtkastelenloop in Vorden.Op het programma staan de volgende afstanden: 10, 21 en 30 kilometer. Allen starten om 12.15 uur.

Alle routes gaan over één ronde en gaan over rustige wegen en fietspaden rondom Vorden. Op de 30 kilometer komen de deelnemers alle acht kastelen tegen. Omdat deze vanaf de weg soms moeilijk zichtbaar zijn plaatst de organisatie daar borden met de afbeeldingen van de kastelen.

Deelnemers kunnen zich tot en met 25 februari voor-inschrijven via de website of op 4 maart in de sporthal Het Jebbink tot een half uur voor de start. Ook alle informatie over de loop, inclusief de routes zijn te vinden op de website.


www.hanzesport.nl


Schoolvoetbaltoernooi

ZUTPHEN - Deze week is de inschrijftermijn geopend voor alle vijftien basisscholen uit Zutphen voor het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi. Dit toernooi wordt gespeeld op de woensdagen 4, 11 en 18 april op het complex van zvv Be Quick.

Op de eerste dag zijn de groepen acht aan de beurt, op de tweede dag de groepen 7 en worden aansluitend finales gespeeld voor de groepen 7 en 8. Op de laatste dag is het de beurt aan de groepen 5 en 6. De einddatum voor alle inschrijvingen is maandag 12 maart 2018, daarna gaat de organisatie aan de slag om het programma op te stellen voor alle drie dagen.

De winnaars bij de jongens en meisjes groepen 8 plaatsen zich voor de KNVB regiofinale, die gepland staat op woensdag 9 mei, in Deventer. De winnaars bij de jongens en meisjes groepen 6, spelen 2 weken later hun Regiofinale.


bequickzutphen.nl/toernooien/schoolvoetbal


Medailles voor Judo Zutphen

ZUTPHEN - Zondag 18 februari was een mooie dag voor trainer/coach Mirjam van 't Hul van Judo Zutphen en haar pupillen op de district Kampioenschappen -18 jaar in Markelo. Demi Putman werd knap kampioen in de -57kg, Naomi Hogeman won zilver en Moos van Dijk brons in de -63 kg en Jip Christenhusz pakte het brons in de -66 kg. Daarmee hebben ze zich geplaatst voor het NK -18 jaar op 10 maart in Tilburg.


Compost- en potgrondactie Harmonie

EEFDE/GORSSEL - Samen muziek maken, dát is natuurlijk de grootste passie van de muzikanten van 'de Harmonie' Gorssel-Eefde. Maar de komende maanden gaan ze slepen en sjouwen met compost en potgrond om de verenigingskas te spekken.

Met trekkers en wagens vol zakken met deze tuinbenodigdheden zullen ze op de zaterdagen 24 februari en 10 maart door respectievelijk de Gorsselse en Eefdese straten rijden. De compost en potgrondzakken kosten 5 euro en bij afname van tien stuks krijgt men er eentje gratis. Dit jaar zijn er ook weer koemestkorrels in het assortiment. De prijs hiervan bedraagt 17 euro. Bestellen kan ook, bel of mail hiervoor de bestelling.


0575-491447

info@deharmoniegorsseleefde.nl


Textielreparatie Repair Café

ZUTPHEN - Zaterdag 25 februari is er in de Stadswerkplaats Zutphen weer een Repair Café. Van 13.00 tot 16.00 uur zijn bezoekers welkom met hun te repareren spullen, ook kleding en textiel zijn hierbij welkom. Het vorig Repair Café bracht weer een primeur: de eerste (speelgoed) drone werd ter reparatie aangeboden en het bleek dat de reparateurs ook daar hun handen niet voor omdraaien. Locatie: voormalige voetbalkantine van FC Zutphen, de Waarden 309.


www.repaircafe.nl


Werk op de Gorsselse Heide

GORSSEL - Zaterdag 24 februari werken de vrijwilligers van Natuurwerkgroep Gorssel vanaf 9.00 uur weer op de Gorsselse Heide. U bent van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken.

Men verzamelt om 9.00 uur op de hoek Deventerdijk/Gerrit Slagmanstraat. De Gerrit Slagmanstraat is momenteel slecht berijdbaar; het best kom je via de Deventerdijk (vanaf de Zessprong te Joppe). Ook op zaterdag 10 en 17 maart wordt er gewerkt. Handschoenen en gereedschap zijn aanwezig. Voor informatie kunt u contact opnemen met Ben Rutenfrans.


0575-494110

b.rutenfrans@upcmail.nl