Bezichtiging van de open liggende kerkvloer. Foto J. Frings
Bezichtiging van de open liggende kerkvloer. Foto J. Frings Foto:

Het is niet de eerste keer dat vloer van de Walburgiskerk open ligt

ZUTPHEN - Momenteel ligt de vloer van de Walburgiskerk open omdat er vloerverwarming wordt aangelegd. Maar dat is niet de eerste keer. Daarover kunt u lezen in het laatste nummer van Zutphen, het tijdschrift van de Historische Vereniging Zutphen (HVZ). Niet alleen de grond, ook de lucht is er in vertegenwoordigd: de postduiven van het Nederlandse Leger. In 1905 werd een verplaatsbaar postduivenhok in Zutphen vertoond. En ook dokter Thate uit Warnsveld en Frits Gies, markante personen uit deze omgeving komen aan bod. En dan blijkt ook nog dat vijftig jaar geleden de waterkering goed vorderde. Op de omslag een foto genomen door dokter Thate. Het tijdschrift is voor niet-leden van de HVZ voor 5,50 euro verkrijgbaar bij de boekhandels en het Regionaal Archief Zutphen.


De online aangifte: hoe werkt het?

ZUTPHEN - De Bibliotheek organiseert een informatiebijeenkomst waarbij u stap voor stap meegenomen wordt door de online aangifte. De bedoeling is dat u straks zelf de aangifte doet via Mijn Belastingdienst of via de app 'Aangifte doen' van de Belastingdienst. De meeste gegevens zijn al voor je ingevuld. Je vergelijkt ze met je eigen administratie en vult aan of verbetert waar nodig. Wilt u zien hoe het in zijn werk gaat? Kom dan naar dinsdag 27 februari van 19.00 tot 20.00 uur naar Bibliotheek Lochem of dinsdag 6 maart van 19.00 tot 20.00 uur naar de Bibliotheek Zutphen. Aanmelden kan per mail, telefoon of bij de balie.

info@graafschapbibliotheken.nl

0575-512926


Thema-avond over 'Werk en studie'

ZUTPHEN - Ixta Noa organiseert in samenwerking met Twomorrow dinsdag 27 februari een thema-avond over 'Werk en studie'. Zou je heel graag weer aan het werk willen, zelf geld willen verdienen? Houd je echter iets tegen om de stap werkelijk te zetten? Angst, onzekerheid of bang dat je het niet kan, verlies van uitkering of iets anders? Deze avond komt dit alles aan bod. De gastspreker van deze avond is: Evelyn Wannet van Twomorrow. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige van Ixta Noa haar verhaal over dit thema. De thema-avond is van 19.00 uur tot 21.00 uur in Praktijkhuis Ixta Noa, Stationsstraat 1 in Zutphen. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee. Toegang is gratis.