Foto: PR
Foto: PR Foto:

Basisschool De Bongerd ongeslagen basisschoolschaakkampioen

ZUTPHEN - Zaterdag 17 februari vond voor de 35ste keer het basisschoolschaakkampioenschap plaats van de gemeente Zutphen. In MFC Waterkracht streden acht scholen met achttien teams om het felbegeerde kampioenschap. Een team bestaat uit vier spelers en 1 of 2 wisselspelers. De kampioen en de nummer twee en plaatsen zich voor de halve finales van de Oostelijke Schaakbond, welke plaats vindt op 17 maart. Zeven ronden werden er gespeeld, na drie ronden stond het 1e team van de J.F. Kennedyschool bovenaan. De Bongerd moest toen tegen dit team en won met 3-1.

Alle andere partijen hebben ze ook gewonnen. Op een tweede plaats is het tweede team van de Bongerd geƫindigd en het derde team van De Bongerd op de derde plaats. Nooit eerder kwam dit voor, dat drie teams van dezelfde school de top drie vulden. Wethouder Annelies de Jonge deed de prijsuitreiking. Voor de kampioen was er een grote wisselbeker, een taart van bakker Van Zuijlen en voor ieder team een beker. De spelers kregen allemaal een medaille uitgereikt. Alle kinderen zijn uitgenodigd voor vrijdag 23 februari vanaf 19.30 uur om mee te doen aan een toernooitje bij de jeugd van het schaakgenootschap in Centrum De Waterkracht in Zutphen, Ruys de Beerenbrouckstraat 106.

Als een team van De Bongerd in de halve finales van de Oostelijke Schaakbond op 17 maart bij de beste zes eindigt, plaatst het team zich voor de finale van de Oostelijke Schaakbond, welke plaatsvindt op zaterdag 7 april in centrum De Waterkracht.


Achtste Torenstadtoernooi

ZUTPHEN - Op 3 maart vindt het achtste Torenstadtoernooi plaats in Centrum de Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106. Een gezelligheidstoernooi, waar ook huisschakers van harte welkom zijn. Zaal open 9.30 uur, eerste ronde 10.00 uur. Prijsuitreiking 17.00 uur.

Het toernooi bestaat uit acht ronden Zwitsers schaken: 15 min. p.p.p.p. + 5 sec. per zet. De eerste prijs is 150 euro, de tweede 100 euro en de derde 50 euro. Ratingprijzen zijn tot 1500, 1700 en 1900, er is een jeugdprijs (voor jeugd die nog geen 16 jaar zijn), een damesprijs en puzzelprijzen. Bij het behalen van meerdere prijzen, wordt alleen de hoogste prijs gegeven. De inleg bedraagt 10 euro voor volwassenenen 5 euro voor jeugd tot 18 jaar (GM en IM gratis). Contactpersonen zijn Olav Wilgenhof (06-24151181) en Paul Ham (0575-843070).

Aanmelden kan via e-mail , o.v.v. voor- en achternaam, naam schaakclub en de rating, of aan de zaal op de dag zelf.

sgzutphen@gmail.com

Foto: PR