Geen feestelijke uitreiking Ida Gerhardt Poëzieprijs

ZUTPHEN - In verband met het overlijden van dichter Menno Wigman gaat de feestelijke prijsuitreiking van de Ida Gerhardt Poëzieprijs op zaterdag 17 maart niet door. Wigman was een van de genomineerden voor de prijs. Hij overleed op 1 februari in Amsterdam. Het bestuur van de organiserende Stichting Ida Gerhardt Prijs heeft in goed overleg met de jury, bestaande uit Petra Possel en Arjan Peters, besloten dat het niet gepast is een feestelijke avond te houden zo kort na het overlijden van een van de drie te lauweren dichters. De Ida Gerhardt Poëzieprijs 2018 wordt bekend gemaakt op zaterdag 17 maart.


Violisten, altisten en cellisten gezocht voor nieuw op te richten strijkorkest

ZUTPHEN - Vioolpedagoge Petra Westra is op zoek naar violisten, altisten en cellisten voor een nieuw op te richten strijkorkest. Westra: "Omdat er in Zutphen nog geen strijkorkest voor volwassen amateurs is, en daar wel behoefte voor lijkt te zijn, is nu het plan ontstaan om een strijkorkest op te richten. Hiervoor worden eerst eens vier repetities gehouden, om te kijken waar de wensen en mogelijkheden liggen. Het idee is om dit op een doordeweekse ochtend te doen". Voor meer informatie en het doorgeven van wensen en mogelijkheden, kan men telefonisch of per mail contact opnemen.


petra@vioolpraktijk.nl

06 - 16405353 of 0575 - 547371


Arij en Kris bij MixxiM

ZUTPHEN - Op vrijdagavond 23 februari om 20.30 uur is er een live-optreden van Arij en Kris in MixxiM, Vaaltsraat 4 in Zutphen. Met een cocktail in je hand gezellig meedeinen, want het duo bewandelt met hun gitaren en stemmen het hele spectrum aan klanken en emoties: van warm en ingetogen naar uitbundig en opzwepend. Ze putten uit een breed repertoire van zowel eigen werk als covers. Kleine liedjes, groovy rocksongs en Hollandse meezingers het kan allemaal bij deze heren. Zoals gewoonlijk is de toegang gratis.