Informatiebijeenkomst start leesgroep kunstgeschiedenis

ZUTPHEN - Mensen in Zutphen die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen op maandag 19 februari om 11.00 uur kennismaken met het idee van 'leesgroepen kunstgeschiedenis'. De informatiebijeenkomst in de Bibliotheek Graafschap in Zutphen is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek.

Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen.

Aanmelden kan bij Senia via mail.


info@senia.nl


Nieuw werk van celliste en componiste Wilma Pistorius

ZUTPHEN - Donderdag 22 februari om 20.00 uur is er in Kunsthuis Dat Bolwerck weer een concert waarin nieuwe muziek centraal staat. Ditmaal verzorgd door celliste en componiste Wilma Pistorius met Victoria Davies-Popken op harp en Jeroen den Herder, cello.

Het concert begint met de wereldpremière van een compositie voor harp van Wilma. Daarna volgen een duo voor cello en harp van de Zuid-Koreaanse componist Isang Yun en enkele recente composities van Wilma voor cello en harp en voor cello solo. Afgesloten wordt met een werk van de Engelse componist Benjamin Britten voor cello en harp.

Voor informatie, reserveren en kosten, zie de advertentie op pagina 5 van deze krant.


Genealogie voor gevorderden

ZUTPHEN - Hoe publiceer je resultaten van genealogisch onderzoek? Hoe doe je onderzoek naar militaire voorouders en hoe gebruik je rechterlijke bronnen? Op 15 maart start bij het Regionaal Archief Zutphen de vervolgcursus genealogie.

De cursus is bedoeld voor mensen die al eerder de basiscursus hebben gevolgd of die al geruime tijd genealogisch onderzoek doen. Verdeeld over vier middagen op 15 en 22 maart en op 5 en 12 april, komen acht modulen aan bod. Docenten van de afdeling Achterhoek en Liemers van de Nederlandse Genealogische Vereniging geven de lessen.

Het Regionaal Archief Zutphen bevindt zich aan de Spiegelstraat 13-15 in Zutphen. Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met bij Bianca van Sligtenhorst of kijk op de website, onder 'nieuws' bij 'vervolgcursus genealogie'.


140575

B.vanSligtenhorst@zutphen.nl.

www.regionaalarchiefzutphen.nl


Van wie is de natuur nou eigenlijk?

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 18 februari tussen 15.00 en 17.00 uur zal professor Dr. Matthijs Schouten een lezing geven in het Filosofiecafe Zutphen, in Het Koelhuis, met als titel 'Van wie is de natuur nou eigenlijk?'. De lezing gaat in op verschillende typen grondhoudingen en onderzoekt de relatie tussen een grondhouding en het dagelijkse handelen. Reserveren en meer informatie over kosten, stuur hiervoor een mail.


info@filosofiecafe.nl