Sieger Sloot, Karin Strobos en Thomas Beijer. Foto: PR
Sieger Sloot, Karin Strobos en Thomas Beijer. Foto: PR Foto:

Liederencyclus 'die schöne Magelone' van Johannes Brahms

EEFDE - Zondag 25 februari om 11.30 uur vindt in Kapel op 't Rijsselt een concert plaats van Karin Strobos, mezzosopraan, Thomas Beijer, piano en Sieger Sloot, acteur/verteller. Zij brengen de liederencyclus 'die schöne Magelone' van Johannes Brahms.

Brahms schreef zijn indrukwekkende liederencyclus Die schöne Magelone op de tekst van de Duitse schrijver Ludwig Tieck. Basis van die tekst is een middeleeuws ridderverhaal waarin Graaf Peter verliefd wordt op de Napolitaanse koningsdochter Magelone. Gezongen in het originele Duits wordt het verhaal tussen de coupletten door in het Nederlands verteld.

Mezzosopraan Karin Strobos kende onder leiding van dirigent Sir Simon Rattle haar internationale doorbraak in de rol van Octavian in de opera Der Rosenkavelier van R.Strauss. Brahmsspecialist Thomas Beijer plaatste zich aan de top van een generatie jonge pianisten toen hij het YPF Nationaal Pianoconcours won. Sieger Sloot volgde de toneelopleiding in Amsterdam en werd bekend als acteur in vele toneelstukken, films en TV-series (o.a. Flikken Maastricht).

Reserveren via telefoon, mail of website.

0575 – 570521

www.kapeloptrijsselt.nl

info@kapeloptrijsselt.nl