Veerle Beijer en Evi Mulder van WSV. Foto: PR
Veerle Beijer en Evi Mulder van WSV. Foto: PR Foto:

Veerle Beijer behaalt tweede plaats recreantenwedstrijd turnen

WARNSVELD - Afgelopen zaterdag was voor de recreatie meiden in de regio een wedstrijd. Deze dametjes trainen wel, maar doen officieel niet aan wedstrijden mee. Om ze wel een keer dat gevoel van wedstrijd te geven organiseert SZG elk jaar een recreantenwedstrijd voor de meiden in de Kei in Warnsveld. Ook dit keer was het een volle bak, maar liefst 112 turnsters vanuit de hele regio deden mee .

Ook voor WSV deden een aantal meisjes mee, te weten: Evi Mulder, Veerle Beijer, Luciana Rudolfs en Zara Broekhuizen. Onder leiding van Lisanne Ruegebrink, Naomi Ulkeman, Judith Knol deden ze hun best, maar in zo'n groot deelnemersveld is dat door zenuwen best lastig. Voor Veerle was er een mooie tweede plaats op het podium. Voor de anderen zat een podiumplek zat er niet in, maar wel zijn ze een ervaring en turndiploma rijker.


Concert met werken van Warnsveldse componiste

WARNSVELD - De befaamde Napolitaanse pianiste Paola Volpe en haar collega Liliana Bernardi, violiste uit Rome, verzorgen op zondagmiddag 4 maart vanaf 16.00 uur een concert in het Geelvinck Muziek Museum op initiatief van de Warnsveldse componiste Annelies Rhebergen. Paola en Liliana zullen ook werk van Rhebergen uitvoeren.

Annelies Rhebergen is sinds 2003 bevriend met de pianiste. Zij werkten eerder samen tijdens het Italiaanse zomermuziekfestival 'Montalto Musica'. Volpe werkt sindsdien met de muziek van Warnsveldse Rhebergen.

Paola Volpe (1960) debuteerde op haar twaalfde. Ze werkt als hoofdvakdocent piano aan het conservatorium van Napels. Bovendien heeft ze 37 jaar geleden haar eigen internationale pianoconcours "Le Muse" in Agropoli opgezet. Daarnaast geeft Volpe in diverse landen masterclasses en was ze al diverse keren jurylid bij het prestigieuze Horowitzconcours in Kiev.

Liliana Bernardi, violiste, is cum laude afgestudeerd aan het Santa Cecilia Conservatorium in Rome bij Maestro Redditi. Zij werkte samen als eerste violiste en in concertino's in het Teatro alla Scala Philharmonic te Parma en bij het New Jersey Philarmonica Orchestra. Zij is professor aan het Morlacchi-conservatorium van Perugia en vicepresident van het A.GI.MUS in Rome, Associazione Giovanile Musicale, een genootschap voor jonge musici.

De dames zullen werken spelen van Mozart, Scarlatti, Schumann, Schumann-Liszt, Brahms, Schubert, Boulanger, Rhebergen en de Beriot. Deze muziek geheel geeft u een muzikaal beeld van 1756 tot heden.

Verwacht eindtijdstip is 17.45 uur. Kaartjes zijn tot 4 maart 2018 telefonisch of via de website van het Geelvinck Muziek Museum te bestellen.

020-6390747 / 0642228300

www.geelvinck.nl

Luciana Rudolfs en Zara Broekhuizen van WSV. Foto: PR