Qlip laboratorium in Zutphen. Foto: PR
Qlip laboratorium in Zutphen. Foto: PR Foto:

Gemeente Zutphen daagt inwoners uit om taken over te nemen

ZUTPHEN - Als een groep (georganiseerde) inwoners denkt taken anders, beter, slimmer en/of goedkoper te kunnen doen dan mogen ze de gemeente Zutphen uitdagen. Onder het motto 'Wij gaan het zelf doen' maakt de gemeente werk van Right to Challenge.

De gemeente werkt al intensief samen met de samenleving. Maar als inwoners vinden dat zij de uitvoering van een gemeentelijke taak beter of goedkoper kunnen? Dan is er 'Wij gaan het zelf doen'. Inwoners weten tenslotte als geen ander wat er leeft in Zutphen en wat ze belangrijk vinden.

Wethouder Patricia Withagen vindt het belangrijk dat de gemeente werk maakt van Right to Challenge. "Daarmee kunnen we talenten, kennis en ervaring van inwoners nog meer inzetten om de maatschappelijke vraagstukken in Zutphen en Warnsveld op te lossen. Bij deze nodig ik de inwoners uit om ons uit te dagen. Als u denkt dat u het beter, anders of goedkoper kunt dan de gemeente, ga dan met ons in gesprek."

Inwoners die een plan hebben kunnen het beste eerst een mail sturen naar wijgaanhetzelfdoen@zutphen.nl. Via het telefoonnummer van de gemeente (140575) kan ook contact opgenomen worden met Monique van 't Erve of Hajo Rietman. Meer informatie is te vinden op de website.


zutphen.nl/wijgaanhetzelfdoen


Qlip genomineerd voor Sterkste Schakel Verkiezing 2018

ZUTPHEN - Qlip B.V. uit Zutphen is genomineerd voor de Sterkste Schakel Verkiezing, de regionale verkiezing voor ondernemingen die uitblinken op het gebied van service en klantgerichtheid. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het zakenmagazine Driesteden BUSINESS. De finale is dinsdagavond 27 maart in Almen.

De Sterkste Schakel verkiezing, bedoeld voor ondernemingen in de regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe, wordt in 2018 alweer voor de vierde keer gehouden en heeft inmiddels de nodige waardering van ondernemers ondervonden. Dat komt vooral omdat de deelnemende ondernemingen worden voorgedragen door collega ondernemers en/of bestuurders uit de regio.

Qlip is juist daarom bijzonder verguld met de nominatie. "Het is een teken van erkenning, zeker in een tijd waarin het in stand houden en uitbouwen van zakelijke relaties meer tijd en energie vergt dan voorheen."", zo laat een woordvoerder van Qlip weten.

Qlip
Qlip B.V. ondersteunt de agrofood sector, in het bijzonder de internationale zuivelketen. Haar kernactiviteiten zijn gericht op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit, samenstelling en verduurzaming. Qlip voert jaarlijks ruim 13.000 beoordelingen en audits uit voor de zuivelindustrie, melkvee- en rundveehouderij. In het zuivellaboratorium in Zutphen worden jaarlijks 15 miljoen rauwe melkmonsters geanalyseerd en 500.000 microbiologische en chemische analyses uitgevoerd op zuivelproducten, zoals kaas, melkpoeders, zuivel-ingrediƫnten en zuigelingenvoeding.

Sterkste Schakel Verkiezing 2018
De sectoren waarin gestreden zal worden zijn Detailhandel Klein en Groot, Groothandel, Automotive, IT & Communicatie, Bouw, Installatie & Techniek, Dienstverlening Klein en Groot, Horeca, Toerisme & Recreatie en ten slotte Internationaal Zakendoen.

Uit alle voordrachten worden tien sectorwinnaars (finalisten) geselecteerd. De sectorwinnaars en de uiteindelijke overall-winnaar worden gekozen door een deskundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en de winnaars van voorgaande verkiezingen.

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op de website.


driestedenbusiness.nl


Zutphense leerplichtaanpak voorkomt uitval op school

ZUTPHEN - In het schooljaar 2016-2017 heeft de gemeente Zutphen ingezet op het voorkomen van uitval van leerplichtige jongeren. Het doel van de gemeente en alle betrokken partners is het zorgen voor goed en passend onderwijs, voor alle jongeren. De afdeling leerplicht wil uitval voorkomen en richt de aandacht vooral op het preventieve gedeelte. Immers, als er vanaf het begin met alle partijen rondom een jongere of gezin een goede samenwerking is, kan er veel voorkomen worden. Het verzuim en de uitval was in het schooljaar 2016-2017 vrijwel gelijk aan het jaar daarvoor, terwijl de complexiteit van de problemen waarmee jongeren kampen, toeneemt.

Aan het begin van dit schooljaar is de Verzuimtafel gestart. Hierin werken het samenwerkingsverband voor passend voortgezet onderwijs, de GGD, het Onderwijszorgcentrum, het CJG, de GGZ en Leerplicht samen. Het doel van de Verzuimtafel is om een oplossing te vinden voor individuele jongeren, Om te voorkomen dat ze voor langere tijd niet deelnemen aan het onderwijs. De betrokken deelnemers bundelen expertise en kennis om tot een goede, passende oplossing te komen

Wethouder Patricia Withagen is opgetogen over de eerste resultaten: "In de eerste helft van dit schooljaar zijn er dankzij de Verzuimtafel al zes jongeren met succes geholpen. Zij gaan inmiddels weer naar school. Een bemoedigend resultaat. Ik geloof dan ook in de samenwerking die we nu hebben georganiseerd in de Verzuimtafel".