Vanuit heel Europa komen stoere krijgers naar het archeologisch openluchtmuseum Erve Eme. Foto: PR
Vanuit heel Europa komen stoere krijgers naar het archeologisch openluchtmuseum Erve Eme. Foto: PR Foto:

Vikingen, ambachtslieden en verhalenvertellers

ZUTPHEN - Na meer dan 1100 jaar afwezigheid keren de Vikingen terug naar Zutphen. Op 17 en 18 februari zetten zij hun tenten op bij Erve Eme. Het evenement vindt plaats op Erve Eme, beide dagen tussen 11.00 tot 17.00 uur, aan de Harenbergweg 1.

Vanuit heel Europa komen stoere krijgers naar het archeologisch openluchtmuseum en ook ambachtslieden, kooplui en verhalenvertellers reizen met huis en haard naar Erve Eme om deel uit te maken van dit historische evenement. De hele dag door zijn er vechtshows, worden er ambachten uitgevoerd en staan Vikingen klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Entree: 0-4 jaar gratis, 4-12 jaar 3 euro, 12 jaar en ouder 6 euro. Gratis parkeren. Pinnen is mogelijk. Parkeren kan op het parkeerterrein van de Kaardebol of bij zwembad De IJsselslag.


Harmonie Eefde-Gorssel viert 110-jarig jubileum met concerten

EEFDE/GORSSEL - Op 8 januari jongstleden was het exact 110 jaar geleden dat de christelijke muziekvereniging De Harmonie Gorssel - Eefde, toen nog 'Looft den Heer' genaamd, is opgericht. Het was het initiatief van een dominee om een christelijk fanfarekorps op te richten, als afdeling van de christelijke jongelingenvereniging 'onderzoek de schriften'. De harmonie viert dit jubileum met een concert op 17 maart in de Ontmoetingskerk in Eefde en met een groots concert op 24 november in de Hanzehof.

Het startende gezelschap bestond uit twaalf leden. In de loop der decennia is de Harmonie uitgegroeid tot een gezonde en bloeiende vereniging die (h)erkend en gesteund wordt in de samenleving. Vele muzikanten zijn ooit als kind of jongere hun muzikale loopbaan gestart bij de vereniging en hebben muziek als rode draad in hun leven mogen ontdekken.

De Harmonie wil dit jubileumjaar aangrijpen om door middel van bijzondere optredens extra aantrekkingskracht uit te oefenen op met name jeugd en jongeren. Zo houdt men op 17 maart om 20.00 uur in Eefde een concert samen met de Politiekapel. Op 24 november wordt er een groots concert in Zutphen in de Hanzehof-Buitensociƫteit gehouden met bekende gastspelers als The Voice winnares Iris Kroes en danser Mars Bentum.