Jonge cellomeesters in Dat Bolwerck

ZUTPHEN - Deze maand organiseert de Cello Academie Zutphen onder leiding van Jeroen den Herder weer een studie- en concertweek in Kunsthuis Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112. Cello studenten uit Nederland, Spanje, Portugal en Wit-Rusland komen dan naar Zutphen om masterclasses te volgen en kleinschalig concerten te verzorgen.

Onder het motto 'Bach als leermeester' vinden in de ochtenden van 16, 17 en 18 februari voor het publiek toegankelijke oefeningen plaats. De jonge cellomeesters spelen dan suites van deze geliefde componist. Aanvang 9.30 uur; toegang 7,50 euro. Het traditionele slotconcert van de celloweek is zondag 18 februari. Programma en invulling zijn elke keer weer anders Het concert begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt 12,50 euro. Reserveren is gewenst en kan via e-mail.


vincent@datbolwerck.nl


Javier Guzman stelt zich voor

ZUTPHEN - Javier Guzman is terug met een hilarisch theaterprogramma. De voorstelling Ga-Bie-Jer is zaterdag 10 februari om 20.00 uur te zien in Theater Hanzehof in Zutphen. In de voorstelling Ga-Bie-Jer stelt Javier zich opnieuw voor. Hij laat zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is. Dat hij echt wel zijn woede kan beheersen. Dat in een tijd van spanningen, angst en een hoop geschreeuw, hij juist de koelte weet te bewaren.


www.hanzehof.nl


Voorlezen en tekenen

ZUTPHEN - Ingrid en Dieter Schubert maakten het ene na het andere legendarische prentenboek en wonnen talloze prijzen. Een hele generatie groeide op met helden als Platvoetje, Monkie, Woeste Willem en Beer en Egel. Als sluitstuk van de Nationale Voorleesdagen komen ze 4 februari van 14.30 tot 16.00 uur bij Van Someren & Ten Bosch tekenen en voorlezen uit hun nieuwste boek Moemf heeft een vriend. Locatie: Kerkhof 16. Vrij toegang, wel graag reserveren.


0575 - 513512

info@somerentenbosch.nl