Maura Schrijver en Felyne Frederiks. Foto: PR
Maura Schrijver en Felyne Frederiks. Foto: PR Foto: nvt

Goud voor Felyne Frederiks en Maura Schrijver van SZG

ZUTPHEN - Zaterdag 27 januari mochten Felyne Frederiks en Maura Schrijver op voor hun eerste B-selectie plaatsingswedstrijd van het seizoen in Kampen. Felyne voor de eerste keer als onderpartner en Maura zelfs voor de eerste keer in de D-lijn. De meiden behaalden een eerste plaats.

Voor de twee trio's van de A-selectie was het de tweede plaatsingwedstijd. Zij komen uit in C/D niveau. Janna, Jada en Romy lieten met hun balansoefening een artistiek goede oefening zien, en ook met hun tempo-oefening behaalden zij goede punten. Julia, Mariet en Famke mochten als laatste de vloer op. Voor Famke was het haar eerste wedstrijd. Alle elementen gingen goed en werd beloond met een zesde plaats.

Zesde café Alliance Française Zutphen bij de Courant

ZUTPHEN - Voor liefhebbers van de Franse taal organiseert Alliance Française Zutphen op vrijdag 9 februari 2018 tussen 17.00 uur en 19.00 uur voor de zesde keer een Café Français bij Grand Café de Courant, Houtmarkt 66 te Zutphen.

Dé kans voor alle liefhebbers van de Franse taal om gezellig en informeel, onder het genot van een drankje, met elkaar Frans te spreken over allerlei onderwerpen. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur is er vrije inloop voor iedereen, ook beginners en scholieren. Je hoeft geen lid te zijn of een cursus te volgen. Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Cheque van 515 euro voor KWF

ZUTPHEN - Bij FC Zutphen vond vrijdag 26 januari 2018 de vijfde editie van de voetbalquiz plaats. Er werd met 28 teams om de Freek Slemmer wisselbokaal gespeeld. Hij was degene die zes jaar geleden begon met de organisatie van dit evenement, waarvan het inschrijfgeld voor het KWF Kankerbestrijding bestemd is. Deze keer waren Ralph te Mebel en Marcel Berends de quizmaster en de presentator. De uiteindelijke winnaars van de FC Zutphen voetbalquiz 2018 waren Eric Hoff en Joris Westerbeek. De Freek Slemmer wisselbokaal werd aan deze winnaars uitgereikt en voor het KWF nam Ria Hagenbeek de cheque van 515 euro in ontvangst. Zij heeft, namens het KWF Kankerbestrijding, de organisatie en alle vrijwilligers van FC Zutphen voor hun inzet hartelijk bedankt.

Instrumenten-carrousel van Kleintje Spul(t)

ZUTPHEN - Jeugdorkest Kleintje Spul(t) houdt voor de tweede maal een (gratis) instrumenten-carrousel. Dit houdt in dat er elke maand les wordt gegeven met een ander instrument. Muzikaal leider Jules Verschure heeft in 2017 de Gelderse bokaal van het Prins Bernhard Cultuurfonds gewonnen en mede dankzij het prijzengeld is dit allemaal mogelijk. Ook zetten de volwassen muzikanten van 't Spul(t) zich belangeloos in om les te geven met de verschillende instrumenten.

De verschillende blokken zijn als volgt gepland: februari saxofoon, maart trombone, april bariton, mei trompet en in juni slagwerk. Kleintje Spul(t) wil iedereen die geïnteresseerd is vragen om het gewoon eens te proberen. De lessen vinden plaats op de woensdagavond van 18.30 tot 19.15 in het ETP gebouw aan de Laan naar Eme 95. Aanmelden kan door een mail te sturen.

info@t-spult.nl

Indringende documentaire klimaatverandering

ZUTPHEN - ver de vraag óf Zutphen energie-neutraal moet worden twijfelt Stadspartij Zutphen-Warnsveld al lang niet meer. En een van de manieren daarvoor vinden zij bewustwording. Daarom biedt de partij in samenwerking met Luxor Filmtheater (Houtmarkt 64) zaterdag 10 februari om 14.00 uur de boeiende filmdocumentaire Before the Flood aan. De toegang is gratis.

Leonardo DiCaprio die de film samen met Fisher Stevens regisseerde, laat de keiharde werkelijkheid van de klimaatverandering zien en gaat in de indringende documentaire in gesprek met onder andere Barack Obama, Ban Ki-moon en Paus Franciscus. Na de film is er in de gewelvenkelder gelegenheid om met een drankje erbij na te praten. Zie voor meer informatie de Facebookpagina 'Meetup Zutphen/Warnsveld'.

Molens uit de oude gemeente Gorssel

GORSSEL - Op zaterdag 3 februari staan de deuren van het Tramstation van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken staan dan klaar om de gasten te ontvangen. In de uitbouw van het Tramstation zullen dan dia's vertoond worden van de zeven molens die vroeger in de gemeente Gorssel gestaan hebben.

Deze inloopdag biedt tevens een mooie gelegenheid om de expositie van de foto's van Almense fotograaf Geert de Groot te bekijken. Hij heeft de afgelopen twee en half jaar de bouw van Museum STAAL in Almen met zijn camera gevolgd. De serie foto's toont de verschillende stadia van de bouw en eindigt letterlijk met een zwarte pagina; een foto die hij maakte op 1 december, de dag voor de officiële opening, nadat een onverlaat de nacht ervoor een ruit bij het museum had ingeslagen en geprobeerd had brand te stichten.

Tijdens deze Open Dag van het Tramstation zal Geert de Groot ook aanwezig zijn om vragen over zijn werk te beantwoorden. Tot 14 februari is deze expositie nog op de reguliere openingstijden van het Tramstation te zien.

Openingstijden
Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 3 februari 2018 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien. Locatie: Van der Capellenlaan 4.