Bewoners van de Van der Capellenlaan willen automobilisten alert maken op hun snelheid. Foto: PR
Bewoners van de Van der Capellenlaan willen automobilisten alert maken op hun snelheid. Foto: PR Foto:

Maatregelen tegen snelheidsovertreders dankzij wijkbudget Noordveen

ZUTPHEN - Bewoners van de Van der Capellenlaan hebben de gemeente Zutphen, wijkagenten en Wijkteam Noordveen benaderd om mee te denken over maatregelen tegen snelheidsovertreders. Met name de automobilisten, die vanuit Eefde komen, rijden zeer regelmatig veel te hard de straat in.

Zaterdag 27 januari zijn een aantal 'Victor Veilig' poppen geplaatst, waarmee automobilisten alert gemaakt worden op hun snelheid. Deze 'verkeerspoppen' zijn aangeschaft vanuit het wijkbudget van wijk Noordveen. Daarnaast hebben bewoners bordjes gemaakt van de door Wijkteam Noordveen ter beschikking gestelde 30 km/uur-stickers. Deze bordjes maken onderdeel uit van de bewonersactie tegen snelheidsovertreders.

Wijkteam Noordveen deed onlangs en oproep aan bewoners van de buurten Polbeek, Deventerwegkwartier, Voorsteralleekwartier-Noord en Berkelpark om een aanvraag voor wijkbudget in te dienen. Ook ontmoetingsactiviteiten georganiseerd door wijkbewoners, kunnen – onder voorwaarden – vanuit wijkbudget bekostigd worden. Ideeën kunnen het hele jaar via e-mail aangemeld worden, echter voor de eerste verdeling van het wijkbudget dient de aanvraag voor 1 maart 2018 door het wijkteam ontvangen te zijn.

Langskomen op een openbare vergadering kan ook. De eerstvolgende is op dinsdagavond 13 februari om 20.00 uur in het DWK-gebouw, Leeuweriklaan 19 te Zutphen. Voor meer informatie, zie de website.

wijkteamnoordveen@gmail.com

www.noordveenzutphen.nl