Onderdelen die in de waakmand zitten. Foto: PR
Onderdelen die in de waakmand zitten. Foto: PR Foto:

Aanschaf waakmanden Sutfene dankzij gift Monuta Helpt

ZUTPHEN -Sutfene heeft deze waakmanden voor zeven afdelingen kunnen aanschaffen met een gift van duizend euro van 'Monuta Helpt'. Een waakmand is een hulpmiddel voor de familie om tijdens het waken bij een stervende dierbare in gesprek te gaan of samen stil te zijn. Een waakmand bevat onder andere sfeerlichtjes, muziek, mooie afbeeldingen, gedichtenbundeltjes, massageolie en schrijf- en tekenmateriaal.

Regina van Veen, geestelijk verzorger bij Sutfene: "Je hoeft niet altijd aan het bed van de stervende te zitten. Gewoon in de buurt zijn is ook prima. Belangrijk is het om een sfeer van rust te creƫren. Dit kan door kaarsjes aan te steken, rustige muziek te luisteren, foto's te bekijken of mooie foto's neer te zetten, te bidden of voor te lezen. Familieleden komen soms waken bij een dierbare en kunnen behoefte hebben aan ondersteuning. Soms voelen zij zich ongemakkelijk in de situatie en weten niet zo goed hiermee om te gaan. Een waakmand kan dan een goed hulpmiddel zijn."

Ervaring
Medio januari is voor het eerst gebruik gemaakt van de waakmand door een familie tijdens de wake van hun stervende vader. De familie was verrast door de aanwezigheid en de inhoud van de waakmand en vooral voor de aandacht die er is voor deze bijzondere tijd van afscheid nemen.

Monuta Helpt ondersteunt lokale initiatieven en projecten die eraan bijdragen dat niemand alleen afscheid hoeft te nemen.


www.monuta.nl/over-monuta/monuta-helpt


Standhouders Medler Lente Fair

VORDEN/MEDLER - Stichting Oranjefeest Medlertol organiseert op zondag 25 maart van 10.00 tot 16.00 uur de zevende editie van de Medler Lente Fair. Ook dit jaar worden de activiteiten gehouden in de gebouwen en op het omliggende terrein van Elweco-Medo, Onsteinseweg 2 te Vorden (Medler). Omdat er wellicht nog ondernemers en verenigingen zullen zijn die niet rechtstreeks benaderd ZIJN, maar toch graag deel zouden willen nemen aan de Medler Lente Fair, stelt de organisatie hen bij deze alsnog in de gelegenheid zich aan te melden via het opgavenformulier op de website of via e-mail.


info@medlerfeest.nl

www.medlerlentefair.nl

Waakmand dicht in Stiltecentrum Sutfene De Lunette Zutphen. Foto: PR