Kennismaak Avond ZZP Zutphen

ZUTPHEN - Ben je zelfstandig ondernemer in Zutphen of omstreken en wil je andere zelfstandigen ontmoeten om kennis mee te maken en kennis mee te delen? Meld je aan voor de eerstvolgende Kennismaak Avond van ZZP Zutphen!. Deze vindt plaats bij Bolwerk Advocaten aan de Burgemeester Dijckmeesterweg 5 in Zutphen op dinsdag 20 februari vanaf 19:30 uur.

Advocaten Fanny Nistelrooij en Wendy Boland van Bolwerk Advocaten sponsoren de catering en stellen een ruimte ter beschikking waarmee ze aanhaken op het netwerk en 1 jaar ZZP Supporter worden. ZZP Zutphen-lid Jeroen Wendelgelst geeft deze avond een presentatie waarin een kijk op de privacyveiligheid van websites wordt gegeven en een aantal zaken in de nieuwe wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming die per mei ingaat onder de aandacht komen. Voor en na de presentatie is er ruime gelegenheid om elkaar op (beter) te leren kennen. De sfeer is laagdrempelig.

Er is ruimte voor maximaal twintig personen dus meld je snel aan. Dit kan tot en met 16 februari via de website.


www.zzpzutphen.nl/kennismaak-avond-feb


Home-Start zoekt nieuwe vrijwilligers

ZUTPHEN - Humanitas Home-Start Zutphen ondersteunt gezinnen in de opvoeding van hun kinderen. Zij bieden gezinnen, ouders en kinderen van 0-14 jaar, een steuntje in de rug. Momenteel is er ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Op dinsdag 5 maart begint de cursus voor nieuwe vrijwilligers.

Elk gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. Ouders kunnen het gevoel hebben het even niet meer aan te kunnen. Soms lossen spanningen vanzelf op, maar het kan ook teveel worden. Dan kan het een opluchting zijn als iemand tijd en aandacht heeft om te luisteren, of helpt bij praktische zaken, met als doel om de eigen draagkracht weer terug te vinden. Ook ondersteunen vrijwilligers kinderen die een achterstand hebben opgelopen op school en die niet door hun ouders geholpen kunnen worden.

Vrijwilligers krijgen een cursus aangeboden zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen. Deze start maandag 5 maart van 9:30 tot 15 uur te Zutphen. Met een vervolg op 12, 19 en 26 maart 2018. De vrijwilligers komen bij de gezinnen thuis. Home-Start is gratis en is beschikbaar voor gezinnen in de gemeente Zutphen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coƶrdinatoren van Humanitas: Petra Kluck en Eva Hengstenberg.


06-20652272

hs.zutphen@humanitas.nl


Stands Thuis in Zutphen markt

ZUTPHEN - Op zaterdag 17 maart 2018 wordt voor de vierde keer de 'Thuis in Zutphen markt' georganiseerd. Een informatiemarkt over (langer) thuis wonen, zorg, welzijn en veiligheid voor inwoners van de gemeente Zutphen. Heeft u interesse om uw organisatie die dag te presenteren? Meld u dan aan als standhouder.

De Thuis in Zutphen markt vindt plaats op zaterdag 17 maart van 10.00 tot 12.30 uur in de Burgerzaal: Lange Hofstraat 4, Zutphen. De toegang is gratis voor bezoekers. De organisatie stelt kramen beschikbaar, kosten hiervoor zijn voor bedrijven/ commerciƫle organisaties 40 euro per kraam, aan vrijwilligersorganisaties worden geen kosten in rekening gebracht.

Aanmelden kan via het formulier op de website. Zie onder 'activiteiten' de knop 'aanmelden Thuis in Zutphen markt 2018'. Opgeven kan tot 1 februari 2018. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Voor meer informatie kan men mailen.


www.vrijwilligerscentrale-zutphen.nl

informatiemarkt@perspectiefzutphen.nl