N.V.V.H. Vrouwennetwerk Zutphen bestaat honderd jaar

ZUTPHEN - Het feest ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan wordt op 30 januari met de leden gevierd in het IJsselpaviljoen.

Met die 100 jaar is de afdeling Zutphen een van de oudste verenigingen in haar soort. In de topjaren van de vereniging bezochten rond de vijfhonderd dames de bijeenkomsten, keurig gekleed en met een hoedje op. De vrouwen hadden veelal geen werk en als de kinderen naar de bewaarschool gingen, hadden ze tijd om via verenigingsverband zich te verdiepen in de maatschappij via cursussen, bridge, toneel etcetera.

Nu tellen ze nog 61 leden. De oorzaak is het ouder worden van de leden (sommige leden zijn al tussen 45 en 56 jaar lid) en dat de vrouwen tegenwoordig werken.

Maar de vereniging komt nog altijd maandelijks bijeen in het Waterkwartier met een lezing of dia-lezing, over allerlei onderwerpen. Ook zijn verschillende clubjes, zoals een bridge, gym, museum, eetclub, twee keer per jaar wordt er een excursie georganiseerd en in de zomer wordt er twee keer per maand gefietst.

"Laten we hopen dat de vereniging nog lang bestaat en er veel vrouwen van mogen genieten.", aldus secretaris Annie Groote Haar.


Carnaval in Zutphen

ZUTPHEN - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari viert Zutphen carnaval bij Café De Spaan aan de Nieuwstad. Het café heeft een lange historie met dit volksfeest en gaat ook dit jaar uit van een gezellig carnavalsweekend.

Tijdens en in aanloop naar dit weekend zijn er Poortersstad-hoedjes te koop in diverse kleuren, de bijnaam die Zutphen van oudsher krijgt tijdens het Carnavals weekend. Er is zelfs een speciale Poortersstad Facebookpagina in het leven geroepen, waar alle volgers hun carnavalsfoto's op kunnen plaatsen.
Wie wordt er gekozen als prins of prinses carnaval 2018? Diegene krijgt de cape en steek overhandigd van Prins Ryan de eerste en krijgt gedurende het jaar diverse privileges en wordt bovendien vereeuwigd in bronzen plaquette welke in het café aan de muur hangt. Feest-DJ Hamer zorgt tijdens het Carnavalsweekend bij Cafe De Spaan voor een goeie muzikale mix voor iedereen.


Kinderen pluizen braakballen uit op De Kaardebol

ZUTPHEN - Uilen zijn bijzondere vogels, je ziet ze zelden maar ze zijn dichterbij dan je denkt. Kinderen (6 tot 12 jaar) kunnen woensdag 7 februari tussen 15.00 en 16.30 uur kennismaken met de wereld van uilen en ontdekken welke eigenschappen een uil zo bijzonder maakt.

Aan de hand van zoekkaarten pluizen ze braakballen uit en zien zo welke dieren de uil op zijn menu heeft staan. Mét presentatie van de Nederlandse uilen. Deelname kost 3 euro per kind. Locatie: De Kaardebol, Harenbergweg 1 te Zutphen. Graag 2 dagen van tevoren opgeven via het aanmeldingsformulier op de website.


www.dekleinekaardebol.nl/ecokids


Voordracht wijnmakersgilde

ZUTPHEN - Het rijke verenigingsleven van Zutphen is ook een amateur wijnmakersgilde rijk. Een club van mensen die het leuk vinden om zelf wijn te maken. Dat kan van heel veel verschillende grondstoffen, en hoeft dus niet perse van druiven te zijn. Zij komen regelmatig bij elkaar op gildeavonden om elkaars wijn te proeven en te beoordelen, recepten en ervaringen uit te wisselen, en natuurlijk voor de gezelligheid. Op vrijdagavond 2 februari is een bijzondere gildeavond, want dan ontvangen zij de eigenaar van wijngaard De Vrije Vogel in Zuid-Limburg voor een voordracht over zijn hobby. Wie het leuk vindt om eens te komen kijken en luisteren is vanaf 20.00 uur welkom in de kelder van het gilde, in de Kolenstraat 27b in Zutphen.


wijngildearnoltvangelre.nl