De telteams van de Lionsclub kwam meerdere avonden in actie. Foto: PR
De telteams van de Lionsclub kwam meerdere avonden in actie. Foto: PR Foto:

1400 pakken koffie voor de Voedselbank Zutphen

ZUTPHEN - De inzameling van ongebruikte Douwe Egberts-waardepunten in de maand december heeft ruim 721.000 punten opgeleverd. De Lionsclub Zutphen, die de inzameling voor het vierde jaar op rij organiseerde, is zeer tevreden met het resultaat. Drie telteams in Zutphen, Eefde en Gorssel hebben twee weken nodig gehad om alle punten te tellen.

Zutphen hoort met deze aantallen wederom tot de top 10 inzamelaars in Nederland. Voor het eerst werden er dit jaar ook koffiepunten van het merk Perla ingezameld. Deze punten vertegenwoordigden een waarde van 275 euro. De koffiepunten worden door de bekende landelijke koffiebrander ingeruild voor gratis pakken koffie voor de Voedselbank Zutphen en omgeving.

Met deze gift van 1400 pakken koffie kan de Voedselbank een jaar lang, eens in maand, een pak koffie toevoegen aan het voedselpakket. In december gaat de Lionsclub opnieuw koffiepunten inzamelen.


Compostactie Be Quick weer van start

ZUTPHEN - Al vele jaren start in het vroege voorjaar de compostactie van Be Quick. Diverse elftallen gaan langs de deur om bestellingen op te nemen.

Tuinliefhebbers die meedoen besparen zich een hoop gesjouw, want op zaterdag 17 maart wordt de compost thuisbezorgd. Deelnemers die buiten Zutphen wonen, kunnen de zak(ken) op 17 en 18 maart ophalen bij het complex van Be Quick. Een zak van 50 kilo kost 5 euro en voor drie dient 12,50 euro te worden betaald.

Online bestellen kan via de website of mail.


www.bequickzutphen.nl

compost@bequickzutphen.nl