Tom Polman tekent zijn contract in het bijzijn van Jan Itjang (l), voorzitter commissie voetbal en Patrick Govaers (r), voorzitter AZC. Foto: PR
Tom Polman tekent zijn contract in het bijzijn van Jan Itjang (l), voorzitter commissie voetbal en Patrick Govaers (r), voorzitter AZC. Foto: PR Foto:

Tom Polman nieuwe hoofdtrainer AZC

ZUTPHEN - Tom Polman wordt de nieuwe hoofdtrainer van AZC 1 voor het aankomende seizoen 2018-2019. Na een gedegen en vlot verlopen sollicitatieprocedure viel de keus uiteindelijk op de 32-jarige oefenmeester uit Huissen. Tom wordt daarmee de opvolger van René Knuiman die toevallig ook uit Huissen afkomstig is. Polman is op dit moment trainer bij VVLK uit Leuth (bij Nijmegen) en boekte in het recente verleden succes bij Orion waarmee hij promoveerde naar de 1e klasse. Bestuur en Commissie Voetbal zijn zeer blij met de aanstelling van Tom als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen en wensen hem en selectie hierbij alvast veel plezier en uiteraard veel sportief succes toe.

WSV Dames 1 neemt revanche

WARNSVELD - Afgelopen zaterdag stond de Derby WSV-Dash Vorden op het programma. Ook ditmaal waren er van beide kampen weer veel toeschouwers gekomen naar de Kei in Warnsveld, waar WSV revanche wilde nemen van de eerdere nederlaag (3-1) in Vorden.

Dash begon direct goed met een ace in de eerste set over de WSV libero heen. Het bleef voor Dash bij die ene succesvolle bal. Of er werd zo scherp geserveerd dat ze uit gingen of Marloes legde de bal panklaar bij de spelverdeelster van WSV. Dat de stand aan het begin van de set lang gelijk op ging was te wijten aan het feit dat de opslag van WSV ook haperde. Dash won enkele lange ralley's en zo werd de stand in de eerste set 25-20 voor de thuis ploeg.

De tweede en derde set gaven een zelfde beeld te zien, maar Dash bleef langer meedoen door daadkrachtiger aan de buitenkanten de aanval te plaatsen en ook slimmer te zijn met de strategische ballen. Het antwoord van WSV kwam op het midden en daar had Dash nauwelijks vat op. Twee maal 25-23 waren het resultaat, wedstrijd gespeeld in het voordeel van WSV. In de tweede set viel het doek voor libero Marloes van Gaalen. Zij viel uit door een kuitblessure en werd uitstekend vervangen door 'verdedigende' libero Merle Bouwmeester.
De vierde set bleek een formaliteit. Coach Tjarko Muis van Dash durfde het aan om de vaste diagonaal als passer-loper in te zetten en dat bleek geen goede keuze. Steevast kwam zij onder vuur te liggen van de harde en goed geplaatste opslagen. Voeg daar aan toe de uitstekende blokkering van WSV en de 25-9 in de vierde set was niet eens geflatteerd.

Weer 5 punten, de vierde keer op rij (een WSV-record), en daardoor een verdiende derde plaats op de ranglijst met 43 uit 13, net zoveel als Set-Up uit Ootmarsum. Zaterdag 27 januari gaat de ploeg naar Zwolle 2, een team dat de laatste weken een zevende plaats heeft bereikt door enkele spraakmakende overwinningen op een rij te behalen.

Judoka's Judoschool Pot in de prijzen

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag 20 januari hebben maar liefst vijfentwintig judoka's van Judoschool Pot deelgenomen aan het judotoernooi te Markelo. Bijzonder is dat alle judoka's in de prijzen zijn gevallen. De judoschool is in de klasse -12 en -15 zich sterk aan het ontwikkelen en hoopt dit jaar met vijf deelnemers op het NK judo te staan. Geleidelijk bereiken steeds meer judoka's van Judoschool Pot het erepodium.

Bij Judoschool Pot, met acht locaties in en rondom Zutphen, wordt naast judo ook lesgegeven Braziliaans Jiu Jitsu gegeven.

www.judoschoolpot.nl

Afbeelding