Oranje u17 met A1. Foto: PR
Oranje u17 met A1. Foto: PR Foto:

Oranje U17 enthousiast en
trefzeker bij KVZ

ZUTPHEN - Op maandag 15 januari kwam bondscoach Barry Schep met zijn kersverse selectie Oranje U17 naar Zutphen. Niet alleen voor een oefenprogramma richting de Korfball World Cup U17 , maar ook om een clinic te verzorgen voor de C en D jeugd van KVZ. Met dank aan de vrijwilligers van KVZ, die de handen vol uit de mouwen staken, werd het een goed georganiseerd korfbalspektakel.

Om 17.00 uur trapte Barry Schep vol enthousiasme de clinic af voor ongeveer 70 jonge spelers van KVZ. Hij wist daar weer een echt feestje van te maken. Trucjes met de bal leren van de Oranjespelers en proberen te scoren in een partijtje met of tegen de getalenteerde spelers van het nationale team. Barry Schep na afloop van de clinic: "Niets is belangrijker dan plezier te beleven aan het sporten. Ik vind het prachtig om jonge spelers te zien genieten van de korfbalsport waar ik zelf zo van hou. Ook voor de spelers van mijn selectie is de belangrijk. Het is nieuw voor ze, maar leuk en leerzaam om te doen." Na de clinic stond er, met dank aan de kookploeg van KVZ, een lekkere maaltijd klaar. De Oranjeselectie, de mee gereisde ouders en de spelers van KVZ uit de A- en seniorenselectie schoven aan.

Om 19.00 uur speelde Oranje U17 de eerste oefenwedstrijd tegen de A1 van KVZ. Voor deze gelegenheid werd dit team aangevuld met Naldo Dibbink , die sinds oktober 2017 bij de KVZ selectie speelt, en drie talentvolle junioren uit de regio. Max Lether en Sharon Verhoef van KV Wesstar en Ilse van 't Bosch van KV Revival speelden mee. Oranje blonk uit in snelheid, sprongkracht en een zuiver schot. De A1 van KVZ wist 5 keer te scoren tegen de 36 doelpunten voor Oranje.

In de tweede oefenwedstrijd speelde KVZ 1 in de beginfase goed en nam zelfs een voorsprong. Oranje kwam op stoom, kreeg in de loop van de wedstrijd steeds beter zicht op de zwakte en sterkte van KVZ en wist dat ook goed uit te spelen. Oranje U17 won met 38-20.


WSV Dames 1 speelt vrank en vrij en wint derby van VCV

WARNSVELD - De dames van WSV uit Warnsveld hebben wederom een 4-0 te pakken, de derde achtereenvolgende na eerder dezelfde score tegen Dynamo Tubbergen en Rivo Rijssen, werd nu VCV in en tegen Varsseveld aan de zegekar gebonden. Zaterdag 20 januari wacht wederom een derby thuis tegen Dash uit Vorden dat met 3-1 verloor van de trotse koploper Krekkers uit Mariaparochie.

Voor de winterstop werd Ilse Wunderink aan de ziekenboeg toegevoegd (scheurtje in een vinger kootje) en zodoende kon haar collega spelverdeelster Jasmijn Leusveld tegen VCV een van haar betere wedstrijden spelen en vrolijk strooien met set ups, waardoor de blokkering van VCV iedere keer weer uit elkaar werd getrokken, daarbij geholpen door de prima passlijn van haar teamgenoten.
De eerste set leek WSV al naar een eenvoudige winst te gaan en sloot deze set af met een 23-25. In set twee, drie en vier had WSV niets meer te duchten van VCV. Ondersteund door een uitstekende serve werd VCV dermate onder druk gezet dat het soms ietwat rommelig werd, maar WSV speelde het uiterst netjes uit. Met als resultaat een 25-17, 25-17 en 25-16.

Trainer/Coach van WSV na de wedstrijd: "Na de blessures van Louise Schrijvers (patellapees scheuring) en Iris Schuurman (irritatie schouder pees) heeft de groep de doelstelling voor dit seizoen bij gesteld. Gelukkig hebben we een breed midden compartiment met vier prima speelsters. Verder door ontwikkelen en winnen mag. Sindsdien spelen de meiden hun wedstrijden vrank en vrij met tot nu toe het maximale resultaat. Zaterdag de derby en topper tegen Dash uit Vorden. We zullen zien met hoeveel geblesseerde speelsters Dash naar Warnsveld komt, want die hebben er ook een paar heb ik begrepen", vervolgd Maan lachend.


Schaakkampioenschap basisscholen

ZUTPHEN - Het schaakgenootschap Zutphen organiseert zaterdag 17 februari 2018 voor de 35ste keer het basisschoolschaakkampioenschap van Zutphen. Het kampioenschap vindt plaats in Multifunctioneel Centrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen en begint om 13.00 uur.

Tot uiterlijk 3 februari kan men zich hiervoor aanmelden. Vorig jaar deden er negen scholen mee met vijftien teams. Een team bestaat uit vier spelers en eventueel 1 of 2 wisselspelers. Voor aanmeldingsformulier en nadere informatie zie de website van het schaakgenootschap, klik op 'jeugd' en kies in het linkermenu 'schoolschaken'.

schaakgenootschapzutphen.nl


FC Zutphen verslaat derdeklasser Beekbergen in oefenduel

ZUTPHEN - FC Zutphen speelde donderdagavond 11 januari een aantrekkelijk oefenduel tegen derde klasser Beekbergen. De Zutphenaren wonnen met 2-0 in een wedstrijd, die slechts zeventig minuten duurde. Door de invallende mist werd verder spelen steeds moeilijker, waarna scheidsrechter en trainers besloten er twintig minuten eerder mee op te houden. In de 29ste minuut had spits Niek Bakkerweerd met een mooie schuiver voor de 1-0 gezorgd, na een goede voorzet van Joshua Palm. En in de 65ste minuut zorgde Mehmed Arslan met een uitstekend afstandsschot voor de 2-0. In het team van Beekbergen speelde oud FC Zutphen speler Cas Mulder als laatste man een goede wedstrijd.

Komende zaterdag gaat het team op trainingskamp, en volgende week wordt aangetreden tegen het zeer sterke Longa "30.