Samenwerking Platform Sociaal Domein en gemeente Zutphen

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen heeft een intentieverklaring opgesteld tussen het Platform Sociaal Domein Zutphen en de gemeente om een aantal afspraken rondom de samenwerking op papier te zetten. Het is nadrukkelijk bedoeld om te functioneren tijdens de overgangssituatie naar een brede adviesraad sociaal domein.

In 2012 werd het Platform Maatschappelijke Ondersteuning (P.M.O) opgericht door de Stichting Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken (SPGCZ). Na interne strubbelingen werd het per 25 oktober 2017 opgeheven. De leden van het P.M.O. waren voornamelijk vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties in Zutphen die het cliëntbelang voorop stelde, en besloten verder te gaan als Platform Sociaal Domein Zutphen.
De overeenkomst is nadrukkelijk bedoeld om te functioneren tijdens de overgangssituatie naar een brede adviesraad sociaal domein. Daarna wordt er verder gewerkt aan de doorontwikkeling van de cliëntvertegenwoordiging en cliënt- en burgerparticipatie binnen het sociaal domein. De SPGCZ heeft door middel van een brief aangegeven graag betrokken te willen zijn bij deze doorontwikkeling. Deze betrokkenheid is gewaarborgd doordat zij ook deel uitmaakt van het Platform Sociaal Domein Zutphen.

De intentieverklaring tussen de gemeente en het Platform Sociaal Domein heeft een geldigheidsduur van 1 jaar. Het ligt in de planning om deze op 26 januari 2018 tijdens een vergadering van het Platform Sociaal Domein Zutphen te ondertekenen.