In memoriam Brian Pollard

ZUTPHEN - Fagottist Frans Robert Berkhout en leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest spelen 27 januari om 20.00 uur in de IJsselsalon het door Kees Olthuis gecomponeerde (op verzoek van Berkhout) werk 'Reflection'. Dit werk voor fagot en strijkkwartet is een In Memoriam voor Brian Pollard. Brian was jarenlang de ongeëvenaarde solo-fagottist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Reflection beschrijft verschillende periodes uit het leven van Brian Pollard, waarbij zijn liefdevolle filosofische benaderingen, zijn soms mysterieuze gedachten en ongebreidelde fantasie tot grote inspiratie waren bij het compositieproces. Bezetting: Keiko Iwata-Takahashi (viool), Kirsti Goedhart (viool), Roland Krämer (altviool), Edith Neumann (cello) en Frans Robert Berkhout (fagot). Verder speelt men nog werken van Haydn, Mozart en Dupuy.


www.ijsselsalon.nl


Ode aan Steve Wonder

ZUTPHEN - Dinsdag 23 januari komt het trio Wonder Years naar Zutphen met een ode aan de muzikant Stevie Wonder. Het Wonder Years trio bestaat uit saxofonist Jasper Blom, contrabassist Sean Fasciani en drummer Felix Schlarmann Zij spelen uitsluitend composities van Stevie Wonder. De avond begint om 22.00 uur en de toegang is vrij. Luxor ligt aan de Houtmarkt 64 in Zutphen.


Rijke geschiedenis architectuur

EPSE - Donderdag 25 januari om 20.00 uur zal Kunsthistorica Drs. Monique Hafkamp uit Ugchelen in het kerkje van de Protestantse Gemeente te Epse een lezing verzorgen over architectuur door de eeuwen heen in Gelderland. Gedurende de geschiedenis van Gelderland hebben bewoners hun sporen achtergelaten: grafheuvels van de klokbekercultuur, een Romeinse tempel in Elst, kastelen, gotische kerken, buitenplaatsen en naoorlogse openbare gebouwen. Maak kennis met de algemene ontwikkelingen in de bouwkunst en bijzondere gebeurtenissen in de historie van Gelderland, die tot uitdrukking komen in de architectuur. Bovendien komen enkele voorbeelden van architectuur in Gorssel aan bod. Toegang niet-leden 5 euro.