Greet Joosten overhandigt Edmond Agaba de cheque. Foto: PR
Greet Joosten overhandigt Edmond Agaba de cheque. Foto: PR Foto:

Cheque Vrouwen van Nu voor Alive Again Foundation

WARNSVELD - Op woensdag 10 januari hebben de Vrouwen van Nu afdeling Warnsveld tijdens hun Nieuwjaarsbijeenkomst een cheque van ruim vierhonderd euro overhandigd aan Edmond Agaba. Agaba is een Oegandese verpleegkundige uit Kihihi die werkt voor een project ter voorkoming van ondervoeding, dat vanuit de stichting AAF (Alive Again Foundation) is opgezet.

Agaba en de honderd dames van de vereniging werden tijdens deze bijeenkomst toegezongen door het 'Fluisterbootkoor'. De cheque van 410 euro konden zij overhandigen dankzij een collecte die tijdens de kerstbijeenkomst werd gehouden.

De Oegandese verpleegkundige heeft veel ervaring in het begeleiden van kinderen en hun ouders. Door het geven van voorlichting aan ouders probeert de stichting AAF te voorkomen dat kinderen in zo'n slechte conditie terecht komen dat ze moeten worden opgenomen ten gevolge van ondervoeding. Edmond is sinds 4 december 2017 voor de duur van drie maanden in Nederland en doet op dit moment werkervaring op in het Gelre Ziekenhuis op uitnodiging van Esther Faber (afdelingshoofd cardiologie & neurologie). "Op 1 maart 2018 reist Egmond terug en weten we zeker dat het geld op de goede plek terecht komt", aldus een woordvoerder van de vereniging.


Saskia Halfmouw presenteert haar eerste prentenboek

ZUTPHEN/WARNSVELD - Zaterdag 20 januari om 15.00 uur komt de in Warnsveld woonachtige Saskia Halfmouw naar V.d. Brink Boek en Buro, Beukerstraat 75 in Zutphen, voor de presentatie van haar eerste 'eigen' prentenboek: 'Zaterdag'. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom. Saskia zal vertellen over haar boek maar je kunt haar ook vragen stellen en uiteraard kun je ook een handtekening in haar boek laten zetten.

Saskia Halfmouw is na haar afstuderen van de opleiding grafische ontwerpen aan de kunstacademie in Arnhem, als freelance grafisch ontwerper en illustrator gaan werken. Na een paar jaar is ze zich helemaal op het illustreren gaan richten. Sindsdien heeft ze voor diverse uitgeverijen al veel kinderboeken geïllustreerd , o.a. boeken van Paul Biegel, Rindert Kromhout, Vivian den Hollander en Paul van Loon. Saskia woont met man en twee zoons in Warnsveld met atelier aan huis.


Excelsior start jubileumjaar met druk bezocht concert

WARNSVELD - Zondag 14 januari begon muziekvereniging Excelsior Warnsveld haar jubileumjaar met een nieuwjaarsconcert in de Martinuskerk. Voorzitter Lisette van Raai heette iedereen welkom en vertelde dat er een subsidie was ontvangen van de Dorpsraad Warnsveld en het Abersonfonds, daardoor werd het mogelijk om dit concert voor iedereen gratis toegankelijk te maken.

Zij refereerde ook aan het feit dat Excelsior is opgericht in 1923 en dit jaar haar 95-jarig jubileum viert. Deze middag had Excelsior ervoor gekozen om samen te werken met Gerd Wensink, solist op euphonium. Men speelde onder andere'The Green Hill' van Bert Appermont met Gerd Wensink als solist op euphonium, dit is een werk in de stijl van de Ierse en Keltische muziek. Na enkele andere nummers ten gehore te hebben gebracht konden de muzikanten even uitrusten, want Gerd Wensink speelde een solo, namelijk het stuk 'Hummingbrrrd', een muziekstuk waarin alle facetten van het euphonium naar voren kwamen. Na het dankwoord van de voorzitter werd nog een prachtige toegift gespeeld: 'Bumblebee' van L. v.d. Waarsenburg, waarin veel werd gevraagd van de techniek van Gerd Wensink. Het publiek was zeer enthousiast en het orkest en de solist ontvingen wederom een staande ovatie.

Jubileumconcert
Het jubileumconcert wordt gehouden op 14 april in de Buitensociëteit te Zutphen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Hanzehof. Aan dit concert werkt ook het popkoor Back Corner mee. Voor meer informatie over Excelsior Warnsveld kunt u een kijkje nemen op de website of de Facebookpagina 'Muziekvereniging Excelsior Warnsveld'.


www.excelsiorwarnsveld.nl


Warnsveldse kunstwerken

WARNSVELD - Het WaQ (Warnsveldse Artistiek Quotum) zoekt voor de expositie 'Het Dorp Warnsveld' kunstwerken die verbinding hebben met het dorp Warnsveld. Het karakter van het dorp met zijn uitzonderlijke attractieve omgeving, maar ook de bebouwing en het leven van de bewoners vormen het uitgangspunt. Het is een expositie waarbij iedereen werk kan inbrengen. Oud of nieuw, schilderijen, foto's, beelden enzovoort. Het hoeft niet door jezelf gemaakt te zijn.

Opgeven voor vrijdag 29 januari bij Annemarie Kluin.


0575-529351

stichtingwaq@gmail.com

www.waqwarnsveld.nl

Saskia Halfmouw. Foto: PR