Thuiszorgers starten petitie

ZUTPHEN - Thuiszorgers zijn een petitie gestart tegen verdere vertraging van de afschaffing van de marktwerking in de huishoudelijke zorg. De gemeenteraad zou daar eigenlijk 18 december 2017 al een beslissing overnemen, maar dat werd uitgesteld naar 15 januari 2018 en nu is het voorstel ook voor 15 januari van de concept-agenda van de gemeenteraad gehaald. De thuiszorgers roepen met de petitie de gemeenteraad op om zo snel mogelijk een besluit te nemen over de afschaffing van de marktwerking in de huishoudelijke zorg. Dat is belangrijk voor de thuiszorgers, omdat hun baan er van afhangt. De petitie is te ondertekenen via huishoudelijkezorginzutphen.petities.nl


Rookworstenactie van ZVV de Hoven

ZUTPHEN - Op zaterdag 13 januari kan iedereen in Zutphen en Warnsveld weer genieten van heerlijke rookworsten. Op die dag houdt voetbalvereniging ZVV de Hoven haar jaarlijkse grote rookworstenactie. Op deze dag zullen de jeugdleden (en begeleiders) huis-aan-huis rookworsten verkopen in heel Zutphen (3 voor 6 euro). Vooraf bestellen kan via rookworsten@zvvdehoven.nl. De worsten worden dan op zaterdagochtend bezorgd óf je kan ze zelf afhalen in de kantine van ZVV de Hoven aan de Molenweg. De opbrengst komt weer ten goede aan de jeugd en wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe materialen.


Zwerfvuilrapen in de Zuidwijken

ZUTPHEN - Op zaterdag 13 januari van 10.00 tot 12.00 uur organiseert 'In de Zuidwijken komt het van de grond' weer een gezamenlijke zwerfvuilopruimactie. Het startpunt is in buurtcentrum De Uitwijk, waar vanaf 9.45 uur koffie en thee klaarstaan. Met elkaar maakt men daarna De Zuidwijken zwerfvuilvrij. Iedereen is welkom mee te helpen. Meer informatie via mail of website.


zuidwijkschoon@gmail.com

indezuidwijkenkomthetvan
degrond.blogspot.nl


Optreden Erik en Chantal Nengerman

ZUTPHEN - Op vrijdag 12 januari vanaf 20.30 uur zullen Erik en Chantal Nengerman een gratis toegankelijk optreden verzorgen in MixxiM Lounge & Cocktails, Vaaltstraat 4 te Zutphen. Speciaal voor deze gelegenheid nemen ze een aantal muzikale vrienden mee. Erik en Chantal treden vaak samen op onder de naam 'Easy Listening Live', maar voor deze avond is het gewoon 'Erik, Chantal and Friends'.


Saxofonist Metropole orkest in Luxor

ZUTPHEN - New Market Quartet komt met jazzvirtuozen naar Zutphen. Deze uitmuntende musici hebben elk een grote schat van ervaring uit talloze projecten als leiders van formaties, die sinds twintig jaar een belangrijke rol in de Nederlands jazzscene spelen. Op dinsdag 16 januari om 22.00 uur treden zij op in Luxor, Houtmarkt 64. Toegang is vrij.


Concert met Sweelinck Barokorkest

ZUTPHEN - Op vrijdag 19 januari om 20.00 uur verzorgt het Sweelinck Barokorkest een concert in het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen. Er klinkt een programma uit de klassieke stijlperiode onder leiding van dirigent-violist en rijzende ster Julien Chauvin. Naast één van Mozarts beroemdste pianoconcerten staan werken met solo-zang op het programma. Informatie en kaarten, zie website.


www.geelvinck.nl