Reünie 't Tolhuis?

Van 1973 tot circa 1990 bestond in Zutphen jongerensoos 't Tolhuis, gevestigd op de bovenverdieping van het toenmalige Hubertusgebouw. Dit oude gebouw stond naast de St. Janskerk op de hoek van de Isendoornstraat en de Dieserstraat en is in 1993 (helaas) gesloopt.

't Tolhuis was een club voor jongeren vanaf 18 jaar en was opgericht puur voor de gezelligheid. Hij was open op zaterdag- en zondagavond en op andere avonden als er iets leuks of interessants aan de hand was, zoals een voetbalwedstrijd of een verkiezingsuitslag. Op 'gewone' soosavonden werd er gekletst, gedanst, geklaverjast en gebridget en vooral ook menig vriendschappelijk glas gedronken. Regelmatig was er live muziek te beleven en af en toe waren er serieuze thema-avonden, zoal een politiek café.

Twee Tolhuisleden van het eerste uur, Jan Reekers en Simon Pols, inmiddels gepensioneerde zestigers, kwamen elkaar onlangs weer eens tegen en vroegen zich af of er oud-leden in beweging te krijgen zouden zijn voor een reünie en of dat leuk zou zijn. Gedacht wordt aan een tijdstip in het voorjaar van 2018 op een plaats in de buurt van de oude locatie.

Daarom deze oproep: Ben jij ooit lid geweest van 't Tolhuis en zou jij het leuk vinden om andere oud-leden uit die leuke, toffe, malle, te gekke tijd weer eens te ontmoeten? Meld je dan aan voor de reünie. Aanmelden kan via post (Simon Pols, Eefdese Enkweg 10, 7211LK Eefde), e-mail (simpol@kickmail.nl onder vermelding van 'tolhuis reünie') of via de Facebookpagina 'Tolhuis Reünie'.

Simon Pols,
Eefdese Enkweg 10,
Eefde


Oude tijden herleven

ZUTPHEN - Op woensdag 10 januari komt Derk te Riet optreden op het Bornhof aan de Hobbemakade 246 in Zutphen. Derk laat oude tijden herleven met zijn Dorus parodie.

De bekende liedjes, waaronder Twee Motten, het Borstellied en sketches uit de jaren vijftig en zestig zal voor een feest der herkenning zorgen. De middag begint om 14.00 uur. De entree bedraagt 3 euro, dit is inclusief koffie/thee en een sapje in de pauze. Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met de medewerkers Activiteiten en Welzijn van het Bornhof, telefoonnummer 06-53675398.


Beter slapen, beter leven

ZUTPHEN - Op woensdag 10 januari verzorgt Caroline Raven in het Odensehuis een workshop over beter slapen. U leert waarom de ene persoon wel goed slaapt en de andere niet, en hoe u wél een goede nachtrust kunt krijgen. U krijgt simpele oefeningen aangereikt om beter te ontspannen en minder te piekeren.

Caroline Raven heeft in Zutphen een praktijk als slaaptherapeut. Ze heeft zelf aan chronische slapeloosheid geleden en is op zoek gegaan naar een oplossing.

De workshop is interessant voor iedereen die soms last heeft van stress. Want slecht slapen heeft alles te maken met hoe je overdag leeft en vooral hoe je met stress omgaat. Alleen bij sommige mensen uit zich dat in slapeloosheid, anderen krijgen lichamelijke klachten. Doel is dus vooral dat men leert om beter voor zichzelf te zorgen.

De lezing is in het Odensehuis aan de Tengnagelshoek 6 in Zutphen en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.