Themabijeenkomst over vermoeidheid bij kanker

ZUTPHEN - Op dinsdag 9 januari organiseert het Oncologie Netwerk Zutphen een themabijeenkomst over vermoeidheid bij kanker. Mensen die zelf te maken hebben met kanker, mantelzorgers en andere geïnteresseerden kunnen vanaf 10.00 uur terecht bij Arcus Fysiotherapie aan de Paulus Potterstraat 42 in Zutphen.

Het Oncologie Netwerk Zutphen is een samenwerkingsverband van zorgverleners die zich vanuit verschillende invalshoeken bezig houden met kanker. De doelstelling is om de zorg rondom kankerpatiënten beter te organiseren en op elkaar af te stemmen.

Het Oncologie Netwerk Zutphen organiseert iedere tweede dinsdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur een themabijeenkomst. Deze gratis bijeenkomsten zijn bedoeld om informatie te delen en om elkaar te ontmoeten. In februari staat er een bijeenkomst gepland over kanker en emoties. Voor meer informatie kunt u terecht op de website.


www.oncologienetwerkzutphen.nl


Moderne mythische sieraden

ZUTPHEN - Birgit van Beek exposeert van 4 tot en met 28 januari sieraden in de vitrines van expositieruimte Kunst op de Hoek. Op zaterdag 6 januari is Birgit van Beek zelf aanwezig bij Kunst op de Hoek om onder het genot van een drankje te vertellen over haar werk.

Birgit is edelsmid en beeldend kunstenaar. In Amsterdam volgde ze een jaar de avondopleiding edelsmeden aan het ROC, waarna ze vier jaar lang onder begeleiding van edelsmid Toon Verbeek in Zutphen werkte.

Een cursus edelsmeden aan de Volksuniversiteit in Zutphen ontstak in haar de liefde voor het maken van sieraden die nergens anders te koop zijn. Haar liefde voor Ierland en voor kunststromingen als Jugendstil en Art Nouveau zijn terug te vinden in haar werk: sieraden die strak en tegelijk elegant zijn. Ongewone sieraden zoals een ring voor twee vingers, oorbellen voor twee gaatjes of een enkelband die je eerder rond een arm zou verwachten. Van Beek: "Het liefst maak ik iets dat eruit ziet alsof het er altijd al is geweest".

Kunst op de Hoek, Frankensteeg 9, is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op de koopzondagen.