De kandidaten v.l.n.r.: Coby Pennings, Hendrik Haringsma, Karin Brasz, Hein Brunsveld, Karin Warmoltz-van Wamel, André Nijenhuis, Wino Sijm en Gidie Ritzerveld. Foto: PR
De kandidaten v.l.n.r.: Coby Pennings, Hendrik Haringsma, Karin Brasz, Hein Brunsveld, Karin Warmoltz-van Wamel, André Nijenhuis, Wino Sijm en Gidie Ritzerveld. Foto: PR Foto:

CDA Zutphen-Warnsveld kiest voor mix van ervaring en nieuw talent

ZUTPHEN - Het CDA Zutphen-Warnsveld gaat de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in met een mix van ervaring en jong talent. De lijst van het CDA wordt aangevoerd door Coby Pennings, sinds 2014 wethouder van onder meer sport, ruimtelijke ordening, milieu, verkeer en wonen.

Nummer twee op de lijst is Hein Brunsveld, woonachtig in de Hoven en de huidige fractievoorzitter van het CDA. In het dagelijks leven is hij werkzaam als marketingmanager. Op plek 3 staat Karin Warmoltz-van Wamel, betrokken raadslid, zorgprofessional en als volksvertegenwoordiger dicht bij de mensen staand. Op nummer 4 vinden we de eerste nieuwkomer op de lijst: jong CDA-talent Hendrik Haringsma, in het dagelijks leven als bedrijfskundige werkzaam bij Gelre Ziekenhuizen. Hendrik Haringsma woont in de binnenstad en is achter de schermen al volop actief voor de fractie.

Op plek 5 en 6 staan twee bekende kandidaten. Op 5: Gidie Ritzerveld, forumlid en deskundige van het CDA waar het gaat om vluchtelingen, schuldenproblematiek en zorg voor kwetsbare groepen in de samenleving. En op plek 6: André Nijenhuis, ondernemer uit Warnsveld. André is huidig forumlid en expert op het gebied van duurzaamheid.

De bovenste helft van de kandidatenlijst wordt compleet gemaakt met twee nieuwe gezichten: Op plek 7 staat Wino Sijm, technisch auteur uit Leesten-Oost en op plek 8 Karin Brasz uit de Zuidwijken. Karin Brasz zet zich onder meer in als bestuurslid van gymvereniging SZG. Als zogenoemde 'lijstduwers' staan op de lijst verder ook bekende plaatsgenoten zoals Adriaan van Oosten, Jappie Berger, Auke ten Cate, Henk Derksen en Lies van der Brug.

Lijsttrekker Coby Penning is erg tevreden met de kandidatenlijst: "We hebben een mooie lijst met mensen met een gevarieerde achtergrond, een goede combinatie van ervaring en nieuw talent, jong en wat ouder. Samen vertegenwoordigen we alle wijken in Zutphen en Warnsveld en vormen we een hecht team met veel kennis en ervaring", aldus de lijsttrekker. Coby Pennings is voor CDA Zutphen Warnsveld ook kandidaat-wethouder.