Pupillen en instap SVOD tijdens kersttoernooi in Nijmegen. Foto: PR
Pupillen en instap SVOD tijdens kersttoernooi in Nijmegen. Foto: PR Foto:

Brons voor SVOD turnsters

ZUTPHEN - In de laatste dagen van 2017 werd in Nijmegen nog een kersttoernooi georganiseerd. De Jan Massinkhal , waar de turnwedstrijd werd gehouden, was helemaal in kerstsfeer gedompeld. Vrijdag 29 december was er een toestelkampioenschap voor de jeugd, terwijl er op zaterdag een teamcompetitie werd gehouden. Op beide dagen was SVOD van de partij met turnsters.

Zaterdag mengden drie teams zich in de strijd. Bij de pupillen kende team 1, bestaande uit Jade Brummelman, Malou Arts en Béli Miedendorp de Bie, hun Waterloo op de evenwichtsbalk en kwamen net te kort voor het podium. Ook team 2, bestaand uit Felyne Frederiks, Maura Schrijver en Sterre Dudok van Heel, zakte een eind in het eindklassement na het onderdeel balk.

De instapturnsters Renna Alebate, Feline Gillijns, Demi de Wilde, Sennah Gebhardt en Fenna Huibers turnden juist sterk op de balk en deden daar goede zaken. Na vier toestellen prijkte het instapteam fier op een derde plaats en mocht op het podium plaatsnemen om een medaille én een teambeker in ontvangst te nemen.

Een dag eerder turnde Sara Teuwsen, Sophie Krommenhoek, Eugenie Steg en Eline Muller hun laatste wedstrijd van het jaar. Er werden een aantal nieuwe elementen met succes uitgeprobeerd, maar helaas bleef de scherpte weg wat resulteerde in te ontspannen turnen. Toch wist Eugenie op het onderdeel brug een bronzen medaille te behalen.

Alle turnsters ontvingen een tasje met inhoud van de organisatie en keerden huiswaarts.