Dick Brands overhandigt het eerste jubileumtenue aan AZC-aanvoerder Frank Buurmeijer. Foto: PR
Dick Brands overhandigt het eerste jubileumtenue aan AZC-aanvoerder Frank Buurmeijer. Foto: PR Foto:

Honderdjarig AZC trapt jubileumjaar af

ZUTPHEN - Het eerste elftal van AZC speelt alle wedstrijden in 2018 in een speciaal jubileumtenue. De onthulling van dit tenue vormde het hoogtepunt van de nieuwjaarsreceptie op 1 januari, waarmee AZC het jubileumjaar heeft afgetrapt. De Zutphense voetbalclub viert dit jaar het 100-jarig bestaan.

In een bomvolle kantine, waar meer dan 200 leden de start van alle festiviteiten bijwoonden, openden de kersverse AZC-voorzitter Patrick Govaers en voorzitter Ronnie Brinkerhof van de jubileumcommissie het jubileumjaar. Met een druk op de rode knop lieten ze een regen van confetti op de leden neerdalen.
De presentatie van het jubileumtenue begon met een ludiek filmpje waarop te zien is hoe zes AZC-leden, allemaal oud-spelers van het eerste elftal, op zoek gaan naar een passend tenue voor het huidige eerste elftal. Het filmpje eindigt bij de deur van de kantine, waarna de oud-spelers zelf binnen kwamen lopen. Ze hadden koffertjes bij zich met daarin de nieuwe shirts. Deze werden in ontvangst genomen door de vrijwel voltallige AZC-selectie. Het eerste shirt werd door Dick Brands, oud-speler én oud-trainer, overhandigd aan aanvoerder Frank Buurmeijer.

Daarvoor was het jubileumprogramma gepresenteerd. Het hele jaar door zijn er allerlei activiteiten en festiviteiten bij AZC. Bijzondere evenementen zijn Women Only, een avond voor alle vrouwelijke leden (in april), Sterrenslag voor alle leden (juni) en de komst van FC De Rebellen, een team van ex-betaald voetballers (november). De hoogtepunten van het jubileumjaar zijn een feestelijke bijeenkomst met de onthulling van een herdenkingsteken op 31 juli, de oprichtingsdatum van AZC, en het jubileumweekend van 13 tot en met 16 september met reünie, receptie, feestavond en frühshoppen. Dit weekend begint met de presentatie van een bijzonder jubileumboek. Een aantal AZC-leden werkt al enkele jaren aan hun eigen stoeptegel: een 4 kilo wegend boekwerk van ruim 600 pagina's vol foto's en verhalen over de historie van AZC.
De AZC-leden konden tijdens de nieuwjaarsreceptie ook kennis maken met Chamaven speciaalbier, een nieuw Zutphens biermerk. Ter gelegenheid van 100 jaar AZC kunnen de leden dit jaar drie keer speciale bierpakketjes met een jubileumglas kopen. De eerste bierpakketjes zullen eind maart worden uitgereikt.