Kee, Nova, Imke, Tim, Abby en Dovano met 3FM DJ Herman. Foto: Jasja de Wit Fotografie
Kee, Nova, Imke, Tim, Abby en Dovano met 3FM DJ Herman. Foto: Jasja de Wit Fotografie Jasja de Wit Fotografie

Leerlingen CBS Arcade halen 3700 euro op voor Serious Request

WARNSVELD - De groepen 6 van CBS Arcade in Warnsveld brachten op vrijdag 22 december een cheque van maar liefst 3700 euro naar het Glazen Huis van 3FM Serious Request.

Imke Brouwer, Nova van der Kuip en Tim de Wit (groep 6, de IJsberen) bedachten de actie. Al snel kregen ze de schoolleiding, de leerlingen en de docenten uit de andere groepen 6 achter zich. Samen haalden ze lege flessen op, deden ze klusjes en organiseerden ze een kleedjesmarkt. Die werd zelfs bezocht door burgemeester Annemieke Vermeulen. Ook daagden Imke, Nova en Tim hun medeleerlingen uit voor een Crazy Hair Day. Hun opdracht: “Kom naar school met een gek kapsel en laat je daarvoor sponsoren.” En wat was iedereen enthousiast!

DJ Herman Hofman kwam naar CBS Arcade en interviewde het drietal

Er waren vrolijk gekleurde hanenkammen, maar ook eenhoorns, kerstbomen, vogelnestjes en cupcakes. Het ene kapsel nog gekker dan het andere.
De actie trok de aandacht van 3FM. DJ Herman Hofman kwam naar CBS Arcade en interviewde het drietal. Imke en Tim: “Dat interview was zo gaaf! Herman had zelf ook een gekke pruik op. Superleuk dat we in heel Nederland te zien en te horen waren.” Op de foto staan de drie nog met een cheque van 500 euro, hun streefbedrag. Dat ze uiteindelijk met een cheque ter waarde van 3700 euro naar het Glazen Huis konden, hadden ze nooit verwacht.

Dat moment vond Nova ook het mooist: “Je ziet dan de DJ’s in het echt aan het werk voor de actie.” Een bijzondere afsluiter van een geslaagde actie.


Verhalenverteller en muziek

WARNSVELD - Donderdag 11 januari beginnen de dames van Christelijke vrouwenvereniging Triangel het nieuwe jaar met verhalenverteller Jan Alfrink.

Hij zal vertellen over de geschiedenis van de IJssel. Zijn vrouw Gemma maakt muziek om zijn verhalen heen. Dames zijn van harte welkom op 11 januari vanaf 19.45 uur in de Triangel in Leesten.


Fluisterbootkoor te gast bij Vrouwen van Nu

WARNSVELD - Op woensdagmiddag 10 januari om 14.00 uur houdt Vrouwen van Nu afd. Warnsveld weer haar maandelijkse verenigingsmiddag in 't Nut , Breegraven 1.

De middag staat in het teken van Nieuwjaar. Als gasten treden op de schippers van de fluisterboot, Het Fluisterbootkoor. Deze middag is alleen voor leden.



Kay, Nova, Imke, Tim,Abby en Dovano met 3FM DJ Herman