Nieuwjaarsconcerten Groot Salonorkest Happy Days

ZUTPHEN - Op 7 januari verzorgt het Groot Salon Orkest Happy Days onder leiding van Alike Jonkman een Nieuwjaarsconcert in de Buitensociëteit, Hanzehof in Zutphen. Ditmaal in samenwerking met het Jeugdstrijkersensemble Preludio uit Zutphen onder leiding van Petra Westra. Op 14 januari wordt het concert in de Schouwburg in Lochem herhaald.

Het concert door 40 kinderen en 25 senioren draagt als motto: 'Van 8-min tot 88-plus'. Geboden wordt een sprankelend programma van bekende walsen, operette- en musicalmelodieën, maar ook andere geliefde melodieën staan op het programma. Traditiegetrouw zal de Radetzky Marsch van Johann Strauss niet ontbreken.
Beide concerten beginnen om 14.30 uur; de toegangsprijs bedraagt 15 euro, de kaartverkoop is aan de zaal. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.


Vredesliederen in vele talen

ZUTPHEN/EEFDE - Projectkoor VoQ uit Zutphen brengt net als vorig jaar onder leiding van dirigente Maria van den Ham vredesliederen onder de titel 'Songs for Peace'. In een ongeveer 50 minuten durend programma zal het koor, bestaande uit ongeveer 80 zangers en zangeressen, onder pianobegeleiding van Jan Jaap Nuiver vredesliederen in vele talen ten gehore brengen. De eerste uitvoering zal zijn op zondag 7 januari om 15.30 uur in de Ontmoetingskerk in Eefde, de tweede vindt plaats op zondag 14 januari om 15.30 uur in de St. Janskerk in Zutphen. Bij beide gelegenheden is de toegang vrij en wordt de bezoekers na afloop gevraagd om een vrijwillige bijdrage.