Aangepaste tijden laden en lossen in Lange Hofstraat

ZUTPHEN - Om de kwaliteit van de Lange Hofstraat als toegang tot de binnenstad te vergroten, wordt de mogelijkheid om te laden en te lossen voor vrachtwagens tijdelijk beperkt. Vrachtwagens mogen vanaf 21 december 's ochtends vóór 10.30 uur en 's avonds ná 18.00 uur de winkels vanuit de Lange Hofstraat bevoorraden.

De Lange Hofstraat is een drukke straat met veel verkeer en voetgangers. Op het moment dat er een vrachtwagenchauffeur staat te lossen, is de verkeerssituatie onoverzichtelijk. Die situatie wil de gemeente Zutphen, in overleg met Binnenstadsmanagement en ondernemers, verbeteren. Voor een periode van een half jaar geldt voor vrachtwagens dagelijks een stopverbod. Het laden en lossen in de Lange Hofstraat mag alleen buiten deze tijdstippen. Wanneer dit niet mogelijk is, dan zijn de laad- en los mogelijkheden aan de Zaadmarkt of aan de Groenmarkt beschikbaar. Na een half jaar wordt de situatie beoordeeld. De conclusies worden meegenomen bij de herinrichting van de Lange Hofstraat. Dit vindt in de loop van 2018 plaats.
Ondernemers kunnen ook gebruik maken van Stadsdistributie Zutphen. Stadsdistributie is het laatste stuk in het bezorgingstraject naar bedrijven in de binnenstad. Een aparte vervoerder bevoorraadt met kleine, vaak elektrische voertuigen de stad. Het grote voordeel van deze wagens is dat zij buiten de venstertijden winkels mogen bevoorraden. Dit zijn de tijdstippen waarbinnen goederenvervoer in de binnenstad is toegestaan. Het overplaatsen van goederen vindt plaats op bedrijventerrein De Mars.


Fractie Pepers en Verwoort niet terug in raad

ZUTPHEN - De raadsleden Adjan Pepers en Aranka Verwoort van de fractie Pepers en Verwoort hebben besloten niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de gemeente Zutphen.