Trainer René Knuiman en Warnsveldse Boys-voorzitter Bas de Bruijn bezegelen de overeenkomst met een handdruk. Foto: PR
Trainer René Knuiman en Warnsveldse Boys-voorzitter Bas de Bruijn bezegelen de overeenkomst met een handdruk. Foto: PR Foto:

Warnsveldse Boys stelt nieuwe hoofdtrainer aan

WARNSVELD – Na een gedegen sollicitatieprocedure voor een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2018-2019 zijn wij verheugd te kunnen melden dat overeenstemming is bereikt. René Knuiman (48 jaar en woonachtig in Huissen) zal volgend seizoen aan de slag gaan als hoofdtrainer bij de Warnsveldse Boys.

René is in de afgelopen zeven seizoenen hoofdtrainer geweest bij zondag 2e klasser AZC uit Zutphen en heeft ruim vijftien jaar ervaring als trainer. René past uitstekend in het opgestelde profiel, waarbij het bestuur hem in staat achten om de selectie sterker te maken en op een hoger niveau te kunnen laten acteren. Dit sluit aan bij de ambitie van de club. Warnsveldse Boys is zeer content met de benoeming van René als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen en wenst hem en de selectie hierbij veel plezier en uiteraard alvast veel sportief succes toe.
Voor het onderhavige seizoen houdt de club het volste vertrouwen in de vruchtbare samenwerking tussen de eerste selectie en de interim-trainer Laurens Leussink. De club hoopt op een mooie en sportief succesvolle tweede seizoenshelft.


Midwinterbijeenkomst Eefde

EEFDE - Wethouder Ingrid de Pagter opent vrijdag 12 januari de traditionele Midwinterbijeenkomst in het Hart in Eefde. Dit jaar staat de nieuwjaarsbijeenkomst in het teken van 'Eefde in Beweging'. Het officiële gedeelde start om 19.00 uur in de Ontmoetingskerk. Klaas Bron neemt bezoekers mee in een bruisend verhaal over Beweging in Eefde en traditiegetrouw opent Muziekvereniging Concordia hier haar concertreeks, in 2018 genaamd 'on tour'. Onder het genot van lokaal vervaardigde kniepertjes en snert kunnen aanwezigen daarna een kijkje nemen bij de stands op de informatiemarkt met achtergrondmuziek van de The Droststreetband. Uiteraard ontbreken ook de midwinterhoornblazers niet. Alle inwoners van Eefde zijn van harte welkom om tussen 18.00 uur en 22.30 uur om gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar. De toegang is gratis.

Op de informatiemarkt zijn diverse organisaties en verenigingen uit Eefde vertegenwoordigd. Ze houden een proeverij en/of geven informatie over hun producten en diensten. Men vindt hier niet alleen nieuwe initiatieven als de Markebier Bierbrouwerij en de knapzakroute, maar ook vertrouwde oudgedienden waaronder de Wereldwinkel, het Shantykoor 'op Koers', Vrouwen van Nu, de Legotheek, de EHBO-vereniging, de Oranjevereniging, Hart Veilig Wonen en enkele sportverenigingen. In de stand van de Dorpsraad kunnen belangstellenden het Dorpsplan 2017-2025 inzien. Het Dorpsplan is mede door inbreng van inwoners van Eefde tot stand gekomen. Het plan is klaar, nu roept de Dorpsraad inwoners van Eefde op om mee te werken aan de uitvoering van de plannen.

Deelnemen
Verenigingen uit Eefde die met een stand aanwezig willen zijn op de informatiemarkt tijdens de Midwinterbijeenkomst kunnen contact opnemen met Barry de Weerd tel: 0575 547480 of e-mail info@hethart.nl. De Midwinterbijeenkomst Eefde is een gezamenlijk initiatief van Stichting Accommodaties Eefde, Muziekvereniging Concordia, de Ontmoetingskerk, Toneelvereniging NIO, de Dorpsraad, de Oranjevereniging en de Ondernemersvereniging van Eefde.


Voedselbank verruimt toelatingsnorm

REGIO - Per 1 januari 2018 veranderen de toelatingsnormen van de voedselbanken fors. Enerzijds worden de klassieke normbedragen van de voedselbank verhoogd met 7%. Anderzijds worden de toelatingsnormen op een andere manier berekend, waarbij gebruik is gemaakt van cijfers uit de Nibud-minimumvoorbeeldbegrotingen. Dit is nieuw en brengt een andere methodiek van toerekening met zich mee. Zo wordt er rekening gehouden met meer uitgavenposten en komen klanten eerder in aanmerking voor een pakket. Effectief komt de verandering neer op een verruiming van de toelatingscriteria van bijna 100 euro.

De normbedragen worden ook in 2018 verruimd. Het basisbedrag per huishouden wordt per 1 januari met 10 euro verhoogd tot 130 euro. Daarnaast wordt het bedrag per persoon verruimd met 5 euro tot 85.
De toelatingsnorm (in euro's per maand) komt daarmee voor een eenpersoons huishouden komt daarmee op 215 euro (was 200 euro); een huishouden met twee volwassenen: 300 euro (was 280); een gezin bestaande uit een volwassene en een kind wordt 300 euro (was 2800; een gezin van een volwassene en twee kinderen 385 euro (was 360); een gezin van twee volwassenen en twee kinderen wordt 470 euro (was 440). Dus per huishouden een basisbedrag van 130 euro, met daarbij opgeteld een bedrag van 85 euro per gezinslid.
De voedselbanken hebben de Nibud-voorbeeldbegrotingen gebruikt bij het bepalen van de toelatingsnormen van het de voedselbanken. Ze willen hiermee duidelijk zichtbaar maken hoe zij tot toelatingscriteria komen. De voedselbanken hebben een eigen berekening gemaakt op basis van de uitgavencijfers die het Nibud gebruikt in deze Nibud voorbeeldbegrotingen.
Als gevolg hiervan wordt rekening gehouden met meer uitgaven (tot 79 euro) dan voorheen. Per saldo leiden beide wijzigingen tot een verruiming van 94 euro voor eenpersoons huishouden (oplopend met 5 euro per extra persoon in een huishouden).