Een scène uit de film Félicité. Foto: PR
Een scène uit de film Félicité. Foto: PR Foto:

Vrouw in Beeld: Félicité

ZUTPHEN - Félicité is een sociaalrealistische film over een vrijgevochten, fiere vrouw die als zangeres in een bar in Kinshasa een onbezorgd leven leidt. Dat bestaan wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer is van een motorongeval.

Om het ziekenhuis te kunnen betalen, smeekt Félicité om financiële hulp bij buren en vrienden die feitelijk net zo arm zijn. Bij de rijkeren blijven de poorten gesloten. Koortsachtig gaat ze op zoek naar een oplossing in de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen. Regisseur Alain Gomis wisselt de stadse chaos, waar Félicité uren slijt op zoek naar geld, af met warme, dynamische en opzwepende scènes in nachtclubs. Hij laat de
cast vol amateurs zo intens en overtuigend spelen dat Félicité' op het filmfestival van Berlijn bekroond werd met de Zilveren Beer.
Te zien in het Luxor Theater, op maandag 1 januari vanaf 20.00 uur.
Reserveren kan via www.luxorzutphen.nl.

Vrouw in Beeld toont iedere eerste maandag van de maand films waarin onderwerpen die bij vrouwen leven voor het voetlicht gebracht worden. Samen met Zussen rond Zutphen, Stichting De Geboortenis en het Luxor Theater is dit een initiatief voor en door vrouwen. Na afloop is er altijd gelegenheid om met elkaar te delen wat de film met ieder gedaan heeft.


Nieuwjaarsreceptie KBO

ZUTPHEN - De KBO Zutphen houdt op dinsdag 2 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Aanvang: 14.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in het restaurant van huize Sint Elisabeth, Geweldigershoek 39 in Zutphen. Na de toespraak van de voorzitter, de heer Th. Engelen, en het presenteren van het activiteitenprogramma van het eerste halfjaar 2018, speelt het groot salonorkest Happy Days voor de leden.