ZUTPHEN - In Kunsthuis Dat Bolwerck, hartje Zutphen, kunnen belangstellenden vanaf 5 januari kennismaken met het werk van beeldend kunstenaar Monique Kwist. De titel van haar nieuwe expositie luidt 'Stille ruimtelijke verkenningen'.

Kijkend naar de verstilde en sobere architecturale werken van Monique wordt de aandacht al snel verder getrokken dan naar wat er op het eerste gezicht te zien is. De kijker wil voorbij het platte vlak, binnengaan in de driedimensionale ruimte, naar de laag erachter en erin. Daar waar men nooit echt kan komen, maar wat wacht op verkenning. Een innerlijke beleving die de toeschouwer weg voert van het alledaagse en de stilte van de ruimte laat ervaren.

Of Monique nu werkt op het (semi) platte vlak met technieken als diepdruk en houtskooldruk òf ruimtelijk met gegoten beton, gegoten aluminium en hout, het raakt het snijvlak van architectuur en de suggestie daarvan. Harde vormen worden gecombineerd met zachte kwetsbare materialen en er worden omkeringen toegepast van massa en leegte.

De expositie duurt tot en met 4 maart. Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen. Geopend vrijdag tot en met zondag van 10.30 tot 17.00 uur en op afspraak. Toegang vrij. De opening van de expositie is op 7 januari om 15 uur. Iedereen is welkom.


www.kwist.nl, www.datbolwerck.nl.