Werkzaamheden aan Nieuwstadskerk

Vervolg van de voorpagina

De werkzaamheden aan de kerk beperken zich nu tot de daken en de toren. "Van oorsprong stond de toren los van de kerk", legt Joop Jansen, vaste gids van de kerk uit. "Het is nu niet te zien omdat de kerk in de steigers staat, maar de toren is een beetje scheef gedraaid. Hoe dat precies komt, is niet duidelijk. Wel weten we dat de toren die in 1272 voor het eerst voorkomt in geschriften rond 1300 wordt opgehoogd met twee geledingen." Hoewel Jansen graag bezoekers rondleidt, blijft hij dit keer liever aan de grond. "Als ik op een krant sta, word ik al duizelig."
De werkzaamheden aan toren en daken worden april 2018 afgerond. Tot die tijd blijft de toren op zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur toegankelijk om te beklimmen.


www.erfgoedwerkplaats.nl


Kinderkerstfeest

ZUTPHEN - Op zondag 24 december om 19.00 uur is er in de Walburgiskerk de kinderkerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Zutphen. Tijdens deze dienst klinkt het aloude bekende kerstverhaal. Daarna vertelt Gery Groot Zwaaftink een mooi verhaal dat daar raakvlakken mee heeft. Voorganger is dominee Irma Pijpers en Klaas Stok zal op het grote orgel de kerstliederen begeleiden.