Bouwen in de legotheek. Foto: PR
Bouwen in de legotheek. Foto: PR Foto:

Verhuizing legotheek Eefde

Stichting verkast naar Detmerskazerne

EEFDE - Stichting legotheek Eefde gaat binnenkort verhuizen naar een nieuw onderkomen in het Poortgebouw van de voormalige Detmerskazerne in Eefde. Een geschikte plek op een bijzondere locatie waar meer ruimte beschikbaar is voor de enorme collectie, die doorlopend wordt uitgebreid/aangevuld. Vrijdag 22 december is de laatste openingsdag op de huidige locatie in Dorpshuis Het Hart. In verband met de verhuizing is de legotheek in de periode van zaterdag 23 tot en met donderdag 28 december gesloten.

Vanaf vrijdag 29 december kan men de legotheek weer bezoeken, dan op de nieuwe locatie. Het adres is: Kazerneplein 6, in Eefde. Nadat men door de poort van het poortgebouw is binnengekomen, gaat men linksaf. Daar is de ingang van de legotheek. Er is parkeergelegenheid voor fiets en auto. De openingstijden blijven ongewijzigd, op woensdag van 14.30 tot 18.00 uur, op vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur en op zondag van 11.00 tot 14.00 uur. Betaling kan alleen contant. Er is geen pinautomaat. Alle informatie is na te lezen op de website van de legotheek www.legotheek.nl.

Stichting legotheek biedt de mogelijkheid om zowel kleine als grote sets te lenen én om ter plekke te bouwen/spelen. Het educatieve speelgoed is geschikt voor elke leeftijdsfase. Er zijn onder andere sets met meer dan 5.000 steentjes. Het principe is eenvoudig: men gaat tijdens de openingsdagen naar de legotheek, vult ter plekke het inschrijfformulier in (identiteitsbewijs meenemen), men betaalt (contant) het contributiebedrag (12 euro per jaar) en ontvangt vervolgens een persoonlijke legotheek-pas. Bij het lenen van één of meerdere sets betaalt men een kleine vergoeding, afhankelijk van de grootte van de set tussen de 0,25 en 5 euro per week, per set die men wil lenen. De uitleenperiode is maximaal drie weken. Reserveren van sets is niet mogelijk, ook niet telefonisch.