Zweitse de Wit maakte zijn meeste vaaruren op Antarctica. Foto: PR
Zweitse de Wit maakte zijn meeste vaaruren op Antarctica. Foto: PR

Zutphense Zweitse de Wit

bevaart liefst de wereldzeeën

ZUTPHEN - Zeilschip Tres Hombres heeft zijn thuishaven in Den Helder en heeft nog nooit aangelegd in Zutphen. Maar de goederen die met het schip emissievrij de wereld over gaan, zijn ook gewoon in Zutphen te koop. Schaapveld verkoopt de Caribische rum en visrokerij Zuidvenne verkoopt zout (sel de gris) dat met Tres Hombres wordt overgevaren vanuit Bretagne. Tweede stuurman Zweitse de Wit woont in Leesten. Volgende maand wil hij weer de zee op, liefst met het tweede schip dat de organisatie Fairtransport inmiddels heeft varen, de Nordlys.

Door Meike Wesselink

Toen zijn zoon voor de Maritieme Academie koos, besloot Zweitse hem te volgen. Zijn zoon heeft inmiddels een andere richting gekozen, maar bij Zweitse ging het roer om. De van oorsprong sociaal werker met twee rechterhanden kreeg de mogelijkheid om mee te helpen een schip op te knappen, bark Europa en raakte al snel in vervoering. Hij maakte kennis met Fair Transport op het moment dat de organisatie besloot een tweede schip in de vaart te nemen. Die vonden ze in Nordlys, een negentiende eeuws gammel en lek Engels zeilschip dat in Noorwegen lag. Voor 1 euro kocht Fair Transport het wrak en Zweitse hielp mee het schip te restaureren tot een snel, zeewaardig handzaam schip.

Waar Tres Hombres de wereldzeeën bevaart om aan rum, koffie en cacoa te komen, zoekt Nordlys het wat dichter bij huis. Het schip vaart van Noorwegen tot Portugal, van Frankrijk naar Engeland, Schotland en Duitsland. De goederen die met Tres Hombres in Den Helder aankomen, worden met dit Nordlys verder vervoerd, maar ook producten als biologische wijnen, stokvis, olijfolie, bier en whiskey vinden zo hun weg naar de consument. Zweitse voer al enkele keren mee op Nordlys en legde vorige maand nog met Tres Hombres aan in Le Havre om wijn in te slaan voor Fairtransport. De afgelopen maand was Zweitse bezig met het maken van een aanbouw voor zijn hulpbehoevende schoonvader op leeftijd, maar de bouw is in afrondende fase en Zweitse kijkt alweer oogluikend uit naar zijn volgende avontuur. "Ik hoop in januari of februari weer Den Helder aan te doen om te kijken waar hulp nodig is. Tres Hombres heeft inmiddels tien jaar gevaren en moet opgeknapt worden. Wellicht is daar werk, maar er liggen ook schepen van een andere organisatie met eenzelfde doelstelling als Fairtransport. Zo ligt daar De Avontuur, waar schipper Wahlen uit Lochem op heeft gevaren. Ook daarop zou ik kunnen meevaren naar Canada om wijn en ahornsiroop te vervoeren."

De meeste vaaruren maakte Zweitse op de Noordelicht, een schoener dat in het zomerseizoen met toeristen op Spitsbergen vaart om onder andere het Noorderlicht te bewonderen. "Dan sta je gewoon buiten aan het roer met stevige zeilkleding aan. Het lukte aardig om daarbij warm te blijven, alleen mijn voeten hadden het steeds behoorlijk te verduren. 's Winters laten ze het schip vastvriezen langs vaste land en dan dient het als een horecagelegenheid, waar ook de plaatselijke bevolking koffie komt drinken. Ín het seizoen is het varen geblazen en dan ben je zo drie, vier maanden aan één stuk door aan het varen. Wel een heel avontuur."

Zweitse wil nog veel meer vaaruren maken, het liefst als eerste stuurman. Maar ergens heeft hij ook nog een droom: "Ik zou als buurtschipper langs de wadden willen varen en goederen van eiland naar eiland willen vervoeren. Net als mijn grootvader dat deed."


www.fairtransport.eu