SZO-FIFA-test. Foto: Frans Eisink
SZO-FIFA-test. Foto: Frans Eisink Foto:

SZO houdt 'oliebollentest'

ZUTPHEN - Dit jaar bestaat de AD-oliebollentest 25 jaar. De Scheidsrechtersvereniging Zutphen & Omstreken houdt op dinsdagavond 2 januari haar eigen ludieke oliebollentest.

In dit geval is er echter geen sprake van een culinaire proeverij, maar test de club de fysieke conditie van de arbiters na de feestdagen en de tijdens de winterpauze. Voor deze officiƫle FIFA-conditietest worden ook verenigingsscheidsrechters en andere sporters met nadruk uitgenodigd.
Iedere eerste dinsdag van de maand worden op het veld aan de Damlaan 16 in Eefde de testonderdelen sprint en duurloop uitgezet. De ambitieuze en talentvolle SZO-scheidsrechters en -assistenten houden zo maandelijks hun vorderingen bij en maken bij een goed resultaat uiteindelijk kans op promotie. Met alle feestdagen en smakelijke menu's achter de rug ligt een terugslag echter op de loer, temeer omdat er een lange winterstop geldt voor de meeste competities en door afgelastingen.
Daarom wordt kort na de jaarwisseling deze speciale FIFA-test gehouden. De leden, maar ook verenigingsscheidsrechters en andere belangstellenden kunnen dan niet alleen de overtollige kilo's kwijt raken door de uitdagende sprints en de afmattende duurloop, maar elkaar ook een voorspoedig en succesvol nieuwjaar wensen. Na de training gaan de deelnemers dan oliebollen proeven van verschillende bakkers uit het werkgebied van de scheidsrechtersvereniging. Dus een conditietest gevolgd door een smaaktest. Diverse bakkers hebben hun medewerking al toegezegd.
De FIFA-test wordt uiteraard voorafgegaan door een uitgebreide warming-up. Om 19.20 uur staat voor iedereen de gratis koffie klaar en klinkt rond 20.00 uur het startsein. De organisatoren hopen dat veel clubscheidsrechters en andere leden van de voetbalverenigingen aanwezig zijn om te bepalen hoe het met de fysieke conditie is gesteld voor aanvang van de tweede seizoenshelft.
De gezamenlijke training tijdens de Week van de Scheidsrechter in oktober bleek een groot succes.
Nadere informatie via secretaris@szo-zutphen.nl. Opgave is niet noodzakelijk maar wel gewenst op hetzelfde adres.