Zingend en Swingend naar Vroeger. Foto: PR
Zingend en Swingend naar Vroeger. Foto: PR

Zingend en swingend naar vroeger in het Odensehuis

ZUTPHEN - Het Odensehuis Zutphen start op 10 januari weer met het zang- en muziekproject 'Zingend en Swingend naar Vroeger'. Onder leiding van Koen van Ravensberg gaan de deelnemers hun eigen favoriete liederen zingen, er worden voorzichtige danspasjes gedaan en wie wil mag een eenvoudig instrument bespelen.

Het project is bedoeld voor mensen met beginnende dementie en ouderen in het algemeen. Zingen zorgt immers voor een positieve stemming en het is een manier om contact te maken. Muziek roept herinneringen op. Vaak komen naar aanleiding van muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Het is een krachtig middel dat bij iedereen werkt.

Het project bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur, steeds op de woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in het Odensehuis Zutphen, Tengnagelshoek 6. De data zijn 10, 17, 24 en 31 januari, 7, 14 en 21 februari en 7 maart. Het volledige programma staat op www.odensehuiszutphen.nl. Aanmelden of meer informatie: info@odensehuiszutphen.nl of T 06 249 543 43.

Het Odensehuis Zutphen is een warme ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie of geheugenverlies en hun naasten. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom. Het is geopend op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur (inclusief lunch) en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur (inclusief lunch). Toegang is gratis.


www.odensehuiszutphen.nl