Mevrouw Wenneker-Gerrits bereikt de leeftijd van honderd jaar

ZUTPHEN - Op zondag 17 december werd mevrouw Wenneker-Gerrits honderd jaar. Zondagmiddag bezocht burgemeester Annemieke Vermeulen de eeuweling, bewoonster van Sutfene, om haar te feliciteren. Met mevrouw Wenneker-Gerrits telt gemeente Zutphen zeven inwoners die honderd jaar of ouder zijn.

Wenneker-Gerrits is geboren in Arnhem op 17 december 1917. Ze woont, met korte tussenpozen, ruim zeventig jaar op verschillende plekken in de gemeente Zutphen. Zij woonde onder andere op de Bernhardsteeg, de Beekstraat, het St. Elisabeth en momenteel bij Sutfene aan de Coehoornsingel. Ze heeft zes kinderen, elf kleinkinderen en is sinds 1966 weduwe. Mevrouw Wenneker-Gerrits is huisvrouw geweest en ging vroeger altijd op pad met haar vader die een accordeon had. Zij hield dan het centenbakje vast. Haar familie laat weten dat zij nog steeds erg geniet van een gebakje en haar dagelijkse sigaretje. "Als je haar vraagt wat ze vindt van het verblijf in Sutfene, dan steekt ze altijd enthousiast haar duim omhoog", aldus een familielid.


Leerlingen Vrijeschool overhandigen cheque aan ISK

ZUTPHEN - De leerlingen van de Vrijeschool Zutphen overhandigden afgelopen dinsdag een cheque van 3174,60 euro aan de internationale schakelklas (ISK) in Zutphen.

Dit bedrag hebben de leerlingen van de negende klas van de Vrijeschool bij elkaar gelopen met een sponsorloop tijdens het jaarlijkse Michaëlsfeest. Bedoeling is dat het bedrag besteed wordt aan uitjes en schoolreisjes voor de leerlingen van het ISK.
De ISK verzorgt onderwijs voor jongeren van twaalf tot achttien jaar die nieuw zijn in Nederland. Op dit moment verzorgt het ISK onderwijs aan ruim honderd jongens en meisjes afkomstig uit Eritrea, Syrië, Irak, Iran, Somalië en Afghanistan. Voor deze leerlingen staat het leren van de taal en de cultuur van Nederland centraal in het onderwijs.
De leerlingen Noah, Thomas en Kamil hebben individueel het meeste geld ingezameld voor het ISK. Vandaar dat zij de cheque mochten overhandigen. Zij kregen een rondleiding door het gebouw van het ISK.


Boekenmarkt voor Serious Request 2017 voor vijfde maal

WARNSVELD - Op vrijdag 22 december houdt Antiquariaat Mooi Exemplaar voor de vijfde keer de actie 'Boekenmarkt voor Serious Request'. Van 9.00 tot 21.00 uur is er een grootschalige boekverkoop in 't Nut aan Breegraven 1 in Warnsveld.

3FM Serious Request 2017 haalt geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van de actie sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.
De grote zaal van 't Nut is vrijdag 22 december geheel gevuld met een grote variëteit aan boeken. De opbrengst van vorig jaar, 500 euro, hoopt Mooi Exemplaar dit jaar te overschrijden.